En Bookmaker Burger är precis vad det låter som. Det är en klassisk Bookmaker Sandwich som har blivit en hamburgare. Receptet är detsamma, men biffen är utbytt mot en hamburgare och brödet mot hamburgerbröd. I övrigt är ingredienserna desamma. Eftersom det är malet kött och hamburgerbröd så är det stora skillnaden konsistensen. Vilken man gillar bäst är en smaksak. Jag tycker dock inte att man behöver välja. Det går bra att gilla båda. Jag har alltid gillat Bookmaker Sandwich och tycker därför om burgaren också. Kombinationen av senapsmajonnäs och nyriven pepparrot är suverän. Det får gärna vara lite tryck i den så att det skjutsar till i näsan när man äter.
Självklart kan man servera sin Bookmaker Burger med en rå äggula men då rekommenderar jag starkt att använda kniv och gaffel när du skall äta den. Äggulan kan då läggas ovanpå pepparroten som man har gjort en fördjupning i. Ställ i så fall brödet på högkant, lutat mot burgaren vid servering. Ett annat trevligt sätt är att servera äggulan i ett snapsglas bredvid eller på tallriken.
Torbjörns Bookmaker Burger
Ingredienser (per burgare)
Burgare
- 150-200 g högrevsfärs
- 1 hamburgerbröd
- Blandad sallad
- 3-4 msk nyriven pepparrot
- 2 skivor tomat (stora skivor)
- Smör till stekning
- Salt och nymalen svartpeppar
Senapsmajonnäs (till ca 4 burgare)
- 2 dl hemslagen majonnäs (se recept här…)
- 1,5 msk fransk senap
- 1,5 msk skånsk senap
Gör så här
- Blanda senapsmajonnäsen.
- Riv pepparroten.
- Stek hamburgerbrödet med en aning smör i en stekpanna.
- Forma färsen till en hamburgare och stek eller grilla den tills den är genomstekt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar vid stekningen.
- Lägg undan hamburgaren under folie, och stek tomatskivorna lite lätt i samma panna.
- Lägg underbrödet på en tallrik.
- Stryk på senapsmajonnäsen (2-3 matskedar).
- Lägg på en näve blandsallad och en stekt tomatskiva.
- Lägg på hamburgaren.
- Toppa med en stekt tomatskiva och den rivna pepparroten.
- Avsluta med överbrödet.
- Servera med dina favorittillbehör.