Det blir inte enklare att laga pizza än på en färdig förbakad pizzabotten. Lättlagat alltså men utan att göra avkall på smakerna. Du har säkert varit med om att bli sugen på att baka din egen pizza men saknar pizzadeg. Problemet med att baka sin egen pizza är att du först måste blanda degen och sedan skall den vila en stund innan du kan använda den. Då har det gått sådär en timma och då har du ändå inte kokat något pizzasås. Inte nog med det. Degen skall kavlas ut också om du inte hör till pizzajonglörernas skara och fixar det utan ”mattarello”, (kavel på italienska). Misströsta inte, det finns lösningar. Pizza på färdig pizzabotten -det blir inte enklare.
Pizza på färdig pizzabotten
Portioner 0
Ingredienser
- 1 förbakad pizzabotten
- 2 dl pizzasås
- 2 dl riven ost
Valfritt pizzapålägg
- skinka eller salami
- skivade champinjoner
- finklyftad rödlök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 grader. Använd gärna pizzasten om du har.
- Bred ut pizzasåsen på pizzabottnen.
- Strö över riven ost.
- Lägg på valfritt pålägg. tex skinka, champinjoner, rödlök, paprika...
- Toppa gärna med lite smakrik ost typ Västerbottens eller grönmögelost...
- Grädda i 7-8 minuter.
Torbjörns pizzasås/tomatsås grundrecept
Portioner 0 Pizzor
Ingredienser
- 2 burk krossade tomater
- 1 burk körsbärstomater i tomatjuice
- 1 gul lök (finhackad)
- 4 vitlöksklyftor (finhackad)
- 2 msk tomatpuré
- 1 kruka färsk basilika (strimlade blad)
- 1,5-2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa löken i
Instruktioner
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
- Häll på tomaterna.
- Tillsätt salt och basilika.
- Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.
Anteckning
Den här pizzasåsen/tomatsåsen är lika god att ha på pizzan som till pastan.
Frys in i 2 dl-burkar om du får pizzasås över och använd vid senare tillfälle. 2dl (typ creme fraicheburk) räcker till en pizza.