Torbjörn Palmberg

Min mat & vinblogg

Det här är min mat-, och vinblogg där jag skriver blogginlägg och reportage om allt från ax till limpa, från hage till mage och från druva till vin. Jag har jobbat med vinförsäljning till hotell och restauranger i nästan tjugo år, och därför har vin och mat varit mig nära både till vardags i jobbet och på fritiden, vilket tyvärr återspeglar sig i midjemåttet. I början av 1980-talet började jag intressera mig för vin och min fru Lena och jag hade ofta vinprovning för oss själva innan middagen på helgerna. Min första vinkällare var ett gammalt kyl/sval-skåp som jag hade i tvättstugan. År 2002 gick jag Vinkällans sommelierutbildning vilket jag har haft både nytta och glädje av under åren. När det gäller mat och vin så har jag egentligen inga favoriter utan jag äter och dricker det jag tycker är gott.

Vad är en god måltid?

Om det är något jag har lärt mig under åren så är det att tex en macka med stekt ägg och en kopp kaffe på en stubbe i skogen kan vara en lika stor smakupplevelse som en sjötunga på en restaurang med vita dukar. Ibland så blir det bara så där jäkla gott. Maten kan smaka fantastiskt och vinet vara helt perfekt, men det behövs att även andra faktorer samspelar för att det skall bli den där stora matupplevelsen. Den som vi minns i många år. Miljö, dofter, ljud och kanske viktigast av allt, sällskapet. Om det är bullrigt, rökigt och stökigt och om sällskapet är tråkigt så tycker vi sällan att maten var riktigt bra. Däremot kan den enklaste ärtsoppa smaka gudomligt när den äts tillsammans med vänner i en trivsam miljö.

God mat och gott vin gör inte sig själv

Som du förstår så tycker jag mycket om god mat och goda viner. Jag tycker dessutom att det är både viktigt och intressant att veta hur produkterna, som hamnar på mitt bord, har producerats. Det finns massor av kunnande och passion i alla led när det gäller mat och vin. Om det och mycket annat kan du läsa på torbjornstips.se.

-Hoppas att du hittar något i min blogg som intresserar och inspirerar dig.

mfh/Torbjörn Palmberg

RSS
Följ via E-mail
Facebook

Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin