Blossa 23 -back to basics

Blossa 23 -back to basics
Blossa 23 -back to basics

Återigen dags för Blossa årgångsglögg. Den första lanserades 2003. Årets utgåva är den 21:a i ordningen och heter då följaktligen Blossa 23. Åsa Orsvärn, Blossas Chief Blender har varit med sedan starten och brukar ha ett globalt perspektiv när det gäller smaker och kombinationer. När det gäller Blossa 23 har hon valt Gamla stan i Stockholm som grund. Blossa 23 -back to basics.

Varm eller kall?

Skall Blossa 23 serveras varm eller kall? Det är den eviga frågan. Svaret blir som vanligt -välj själv. Men om du frågar mig tycker jag att den är godast kall, eller rumstempererad.

Glögg som aperitif

Många ryser säkert vid tanken på att servera kyld glögg som aperitif. Gör inte det, -rys alltså. Det fungerar alldeles utmärkt och särskilt bra i juletid.

Glögg till desserten

Inte nog med att en kyld årgångsblossa är ett utmärkt dessertvin. Det är även en fin smaksättare i eller till desserterna. Blossaglass eller blossapannacotta till exempel.

Blossa 23 -back to basics

Blossa 23 -Gamla stan

mat/vin: vinprovning
Ursprung: Svenskt
Sökord: Glögg
Portioner: 0

Om drycken

  • årgång: 2023
  • pris: 139 kr
  • artnr: 59858
  • volym: 750 ml
  • förslutning: Naturkork
  • alkoholhalt: 15%
  • sockerhalt: 135 gram/liter
  • ursprung: Vinblend från Europa, tappat på flaska i Finland.
  • producent: Anora Sweden AB

Provningsnoteringar

Utseende

  • Lätt lökskalsfärgad.

Doft

  • Doft av kryddnejlika, muskot och the.

Smak rumstempererad

  • Balanserat söt med kryddiga toner och en aning humle i slutet.
  • Smak varm
  • Glöggig och kryddig lite tunn smak.

Passar till

  • Passar förmodligen allra bäst som kall aperitif eller i och till desserter och bakverk.

Övrigt

Blossa 23 är beställningsvara hos Systembolaget.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*