Bulgursallad med kanelröra -fräscht och vegetariskt

Bulgursallad med kanelröra -Fräscht och vegetariskt
Bulgursallad med kanelröra -Fräscht och vegetariskt

Vegetarisk mat är gott -inte bara miljövänligt. Att det är bra för miljön att äta mera vegetarisk mat har väl knappast kunnat undgå någon. Det är naturligtvis ett fullgott skäl till att äta mera ”grönt”. Jag vill dock framhålla ännu ett skäl som är nog så viktigt. Det är jättegott med vegetarisk mat. precis som när det gäller all mat så är det till syvende och sist smaken som avgör. Jag googlade runt lite bland vegetariska recept och hittade ett spännande recept som jag provade. Bulgursallad med kanelröra -Fräscht och vegetariskt.

”Vegetariskt alternativ”

Själva ordet ”vegetarisk” har blivit laddat och har olika laddningar för olika människor. För några är t.ex. ordet ”vegetariskt alternativ” i en meny något som garanterat får vederbörande att välja bort det. Det låter som om den vegetariska rätten är ett alternativ, om du mot förmodan inte vill ha den ordinarie rätten. Det borde vara bättre att alla maträtter i en meny står tillsammans men att de som är vegetariska respektive veganska har en markering som underlättar för gästerna.

Vi äter mera vegetariskt än vi tror

Jag är övertygad om att massor av människor äter vegetariska rätter utan att tänka på det. Pasta med svamp eller tomatsås. Potatisrätter som t.ex. rårakor och potatisgratäng. Vi äter dem i första hand för att de är goda, inte för att de är vegetariska.

Bulgursallad med kanelröra -Recept från Arla

Det här är en fräsch och spännande rätt med en nordafrikansk touch. Servera den gärna med ett gott bröd och ett, inte för torrt, vitt vin till.

Vintips

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*