igår åt vi klubborna på den nygrillade kycklingen och idag forsätter vi med bröstfiléerna. Jag grillade majskycklingen i halvor med bbq-rubbing och första dagen åt vi klubborna med en varm klyftpotatissallad. (Receptet hittar du här), När middagen var uppäten och kycklingen hade kallnat skar jag loss bröstfiléerna och rensade ut bitar av resten. Det blev två härliga maträtter till för mig och Lena. Dags alltså för dag två på majskycklingen. Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad.
Smart att laga för mycket
Ibland är det smart att laga för mycket mat eftersom det blir rester över som kan användas i flera dagar. Grillad kyckling är perfekt att använda flera dagar i sträck. Den varma klyftpotatissalladen som blev över den första dagen fick nytt liv med hjälp av några minuter i stekpannan. Bröstfiléerna fick också åka med men på låg värme så att de inte skulle bli torra. Skinnet på filerna fick sitta kvar eftersom mycket av smaken från bbq-rubbingen sitter där.
Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad
Ingredienser
- 2 grillade majskycklingfiléer (låt skinnet vara kvar)
- 2 port klyftpotatissallad
- 0,5 röd paprika i stavar
Gör så här
- Värm majskycklingfiléerna försiktigt i lite olivolja i en stekpanna.
- Blanda klyftpotatissalladen med paprikan och låt den åka med i stekpannan tills den är ljummen.
- Servera med ett glas gott vin av valfri färg.
Bli först med att kommentera