Hygienartikel med fingertoppskänsla -minskar smittspridning

Hygienartikel med fingertoppskänsla
Hygienartikel med fingertoppskänsla

I onsdags råkade jag hamna mitt i det första fälttestet av en helt ny hygienartikel. Det var när jag skulle beställa mat i touch-screen-kiosken på McDonalds i Vetlanda som en trevlig kille kommer fram till mig och frågar om han får presentera en nyhet. Varför inte tänkte jag. Det gäller nog en ny hamburgare eller något annat ätbart. Men där bedrog jag mig. Det handlade om ett nytt startupföretag som testade sitt nya fingertoppsskydd vilket skall minimera smittspridning via pekskärmar. ”Paprtect” är namnet att lägga på minnet.

Fingerskydd som minimerar smittspridning

Produkten är helt enkelt en liten rundad pappersremsa som är förstärkt i mitten med ett material som funkar på pekskärmar. Det ser ut ungefär som en kölappsautomat och fingerskyddet appliceras genom att trycka fingret mot pappret varpå det viker sig runt fingret och lossnar från automaten. Sedan är det bara att navigera sig igenom beställningen på pekskärmen och avsluta genom att kasta fingerskyddet i papperskorgen. Fingerskyddet är enligt uppgift helt återvinningsbart. Jag lyckades inte utröna om det var både produkten och företaget som heter ”Paprtect” men det får framtiden utvisa.

En innovation i tiden

Om produkten håller vad den lovar är marknaden stor. Den är användbar överallt där pekskärmar används offentligt eller används av flera användare. McDonalds touch-screen-kiosker är bara ett exempel. Det skall bli intressant att följa företaget och se hur det hela utvecklar sig. Utan tvekan är det en innovation i tiden.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*