Picklad zucchini och rödlök -klart på en kvart

Picklad zucchini & rödlök
Picklad zucchini & rödlök

Picklade grönsaker är ett fantastiskt gott tillbehör till många maträtter. Det passar särskilt bra till grillad eller fet mat där det behövs lite syrlighet för att balansera smakerna. Perfekt till hamburgare eller en grillad biff. Eller varför inte till husmanskost som till exempel köttbullar med potatis och gräddsås. Det går snabbt att lätt att lägga in, pickla, zucchini och rödlök -klart på en kvart. Det är bara att skiva zucchinin och löken samt koka upp en 1-2-3 lag.

Klassisk 1-2-3 lag

En vanlig ättikslag, 1-2-3 lag, kryddad med senapsfrön och några väl rengjorda burkar är allt som behövs. Blanda 1 dl 12%-ig ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten. Låt koka upp och lägg i en matsked senapsfrön. Låt svalna och häll den sedan över grönsakerna i burkarna. Lätt, eller hur?

Picklad zucchini & rödlök
Skriv ut receptet

Picklad zucchini med rödlök

Måltid: tillbehör
Kök: Sverige
Sökord: rödlök, Zucchini
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 zucchini -halva skivor 4-5 mm tjocka
  • 1 rödlök -finstrimlad

1-2-3 lag med senapsfrön

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk senapsfrön

Gör så här

  • Varva zucchini och rödlök i en burk. Tryck gärna till lite.
  • Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och koka upp. (1-2-3-lag).
  • Dra kastrullen av plattan, lägg i senapsfrön och låt det hela svalna.
  • Häll ättikslagen över grönsakerna i burken och sätt på locket. Låt stå i kylskåpet minst några timmar.
  • Inläggningen är sedan klar att serveras men håller sig utan vidare ett par veckor om du förvarar den i kylskåpet.
Picklad zucchini & rödlök
Picklad zucchini & rödlök

Flera inläggningar >>

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*