Min nya traktörpanna -från danska Scanpan

Min nya traktörpanna -från danska Scanpan
Min nya traktörpanna -från danska Scanpan

Den nya traktörpannan fick som första uppdrag att göra en löksås. Eller ja, rättare sagt jag provade den för första gången med att göra en löksås till det stekta fläsket. Det är just till såser, grytor och rätter med sås som man behöver de lite högre kanterna som skiljer traktörpannan från stekpannan. Den skall vara lätt att röra i utan att söla bredvid och dessutom vara snygg nog att ställa fram på bordet och servera ur. Att göra en löksås var väl inte något eldprov direkt men det funkade alldeles utmärkt och jag gillar redan de höga kanterna. Min nya traktörpanna -från danska Scanpan.

Scanpan CTX traktörpanna 28 cm

Traktörpannan har 28 cm diameter vilket gör att jag kan använda samma glaslock som jag har till min vanliga stekpanna. Praktiskt. Den är gjort i stål och aluminium vilket gör att den även kan användas i ugnen. Modellserien kallas CTX vilket är en förkortning för Ceramic Titanium Extreme. Beläggningen har beteckningen Stratanium och sägs vara dubbelt så hållbar som andra beläggningar och dessutom vara fri från skadliga och miljöfarliga PFOA-ämnen.

Jag minns min första traktörpanna

Jag minns min första stekpanna med hög kant men jag vet inte om det kallades traktörpanna då. Det var en svart electroluxpanna med non-stick beläggning som snabbt blev en favorit. Lena var lite tveksam när jag kom hem med den efter ett impulsinköp på en tjänsteresa. Några veckor senare var jag i Kalix i en electroluxbutik och där kom en tant med en likadan stekpanna och dessutom en kastrull i samma serie som hon tänkte köpa. Eftersom jag inte riktigt förstod vad man skulle ha en non-stick kastrull till kunde jag inte låta bli att fråga. Med tanke på var jag befann mig så borde jag kanske ha kunnat förutse svaret; -Gröten, svarade hon på härlig tornedalsdialekt. -Till gröten så den inte fastnar. Självklart, eller hur?

Flera rapporter kommer

Jag återkommer med flera rapporter om Scanpan CTX traktörpannan framöver. Den kommer förhoppningsvis att hänga med ett bra tag och jag kommer att använda den till många recept på torbjornstips.se.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*