Restaurang Carbon -finkrogen på bakgatan

Jean Henkel & kockteamet
Jean Henkel & kockteamet

Längst in på Barnhusgatan i Göteborg ligger Restaurang Carbon. Adressen är minst sagt anonym och ligger långt från nöjeskvarteren på Avenyen. Restaurang Carbon -finkrogen på bakgatan

Cool och välkomnande miljö

Så snart man öppnar dörren möts man av en avslappnad och ombonad miljö med musik för oss som var med på sjuttiotalet. Ingen finjazz eller pianoklink utan skön rock och blues på dämpad ljudnivå. Inredningen är soft och inbjudande och ljudnivån är behagligt låg. En snygg detalj är de läderklädda borden vilka minskar klirret av glas och bestick.

Avsmakningsmeny med valmöjlighet

Vi valde en 5-rätters avsmakningsmeny där det fanns tre olika val till varje servering. I princip kött, fisk eller veg. Är man då två så kan man välja olika rätter och provsmaka varandras.

Genomtänkta vinpaket

Det är alltid trevligt att bli serverad ett nytt välvalt vin till varje rätt. Särskilt kul var en svinsöt och god PX, (Pedro ximénez), till desserten.

Smakar det så kostar det

Restaurang Carbon ligger i det övre prissegmentet och är därmed inte en restaurang som du slinker in på varje vecka. I alla fall inte de flesta av oss. Men om du tycker om riktigt vällagad innovativ och spännande mat och tycker att måltiden är någon mer än bara att äta, så är Restaurang Carbon absolut värt ett besök.

Flera restauranger>>

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*