Pastan kokar på 3 minuter och räkorna behöver 8-10 minuter i ugnen sedan är det klart. Under kvarten alltså även om du lägger ihop tiderna. Men det är klart, det tar ju säkert typ 5 minuter att hacka vitlök och chili också. Låt oss säga 20 minuter så ljuger vi inte. Pasta med heta vannameiräkor & ruccola är fräscht snabbt och lättlagat.
Vannameiräkor
Vannameiräkor, Litopenaeus vannamei, på engelska whiteleg shrimp eller king prawn är världens mest odlade räka. Den odlas i saltvattendammar i bl.a. Sydost-Asien samt Syd- och Mellan-Amerika. Var noga med att köpa ASC-märkta räkor som har odlats under kontrollerade former.
Pasta med heta vannameiräkor & ruccola
Ingredienser
- 250 gram färsk tagliolini -eller spaghetti, tagliatelle
- 200-250 gram råa vannameiräkor
- ruccolasallad
- 1 finhackad röd chili -spansk peppar
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 tsk persilliade
- 1 msk paprikapulver
- svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 260 grader. Sätt på pastakastrullen och koka upp vattnet.
- Tina räkorna i god tid och låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
- Lägg räkorna i en bunke och blanda med olivoljan.
- Blanda ner hackad vitlök, chili, paprikapulver och persillade samt dra några tag med svartpepparkvarnen över. Blanda ordentligt. (Vill du krydda till det extra kan du låta lite cayennepeppar åka med)
- Häll de kryddade räkorna i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i fem minuter. Kolla och vänd runt dem om det behövs samt låt dem gå 3-5 minuter till beroende på hur stora de är.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. (Om du har gjort egen pasta får du känna efter när den är färdig). Sila av pastan när den är färdig och blanda med lite olivolja.
- Blanda pastan med en liten näve ruccola sallad.
- Lägg upp pastan på snygga tallrikar och toppa med räkorna. Servera omedelbart.
Övrigt
Be the first to comment