Det enkla är det geniala brukar man säga. Det stämmer verkligen in på smörfräst fänkål med vitlök och parmesan. Det är en perfekt sidorätt eller tillbehör. Om du kallar den ”finocchi al burro con aglio e parmigiano” så har du en härlig antipasto. Om du däremot säger ”hinojo frito en mantequilla con ajo y parmesano” så blir det en spansk tapas. Oavsett vilket språk du väljer så är smörfräst fänkål med vitlök och parmesan onödigt gott.
Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan
Ingredienser
- 2 fänkålshuvud medelstora
- 2 vitlöksklyftor
- smör till stekning
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 50 gram parmesanost finriven
Gör så här
- Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
- Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
- Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Lägg upp på ett fat och riv parmesanost över.
- Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.
Bra recept Över lag!
Snabbt, lättlagat och gott!
Inte onödigt gott! Odödligt gott!🤗