Du känner säkert igen den irriterande känslan av att vara sugen på pizza men inte ha det som behövs för att baka en. Då duger det inte att börja blanda deg och koka sås för att få äta om en timma eller två. Det är ju nu du är sugen! Bli en pizzaprepper du också -var beredd när pizzasuget kommer.
Preppa för framtida pizzabak
Köp några bra pizzabottnar och lägg dem i frysen. Pizzasås kokar du i förväg för 5-6 pizzor i taget och fryser in i portionsförpackningar. De tinar snabbt i mikron eller i en kastrull på spisen. Det brukar vara lagom med 2 dl pizzasås till en pizza. Till pålägg tar du vad du har och osten är bara att riva över. Jag brukar riva ostar som jag inte hinner använda innan de sjangserar och frysa in i plastpåsar för att användas till pizzor och varma mackor mm. Var beredd -bli en pizzaprepper du också.
Preppizza
Ingredienser
- 1 förbakad pizzabotten
- 2 dl pizzasås
- 2 dl riven ost
Valfritt pizzapålägg
- skinka eller salami
- skivade champinjoner, röd paprika
- finklyftad rödlök
Gör så här
- Sätt ugnen på 230 grader. Använd gärna pizzasten om du har.
- Bred ut pizzasåsen på pizzabottnen.
- Strö över riven ost.
- Lägg på valfritt pålägg. tex skinka, champinjoner, rödlök, paprika...
- Toppa gärna med lite smakrik ost typ Västerbottens eller grönmögelost...
- Grädda i 7-8 minuter.
Bli först med att kommentera