Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch

Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch
Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch

Nästan så långt från svensk husmanskost man kan komma men icke desto mindre en perfekt lunch. Fräscha dofter och smaker som låter både ögonen och smaklökarna njuta. Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch.

Vegetarisk bulgursallad med fänkål och apelsin

Vän av ordning skulle nog kalla den här rätten laktovegetarisk men för mig är det inte viktigt om det jag äter är vegetariskt eller inte, -bara det är jäkligt gott. Och det är den här salladen. Den går lika bra att äta varm som kall och skulle även passa utmärkt som en fräsch förrätt eller som tillbehör till en grillad kyckling.

Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch
Skriv ut receptet

Bulgursallad med fänkål och apelsin

Måltid: Sallad
Kök: Medelhavskost
Sökord: Apelsin, Bulgur, Fänkål
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 3 dl Bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 gram finstrimlad fänkål
  • 2 st apelsiner (skalade och skurna i bitar)
  • 1 tsk curry
  • 50 gram ruccolasallad
  • 0,5 dl russin
  • 500 gram keso naturell
  • olivolja

Gör så här

  • Fräs bulgur och curry någon minut i lite olivolja i en kastrull.
  • Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Koka efter anvisning på bulgurförpackningen.
  • Blanda bulgur, apelsin, fänkål, russin och ruccola.
  • Lägg upp och toppa med keso.
Bulgursallad med fänkål och apelsin
Bulgursallad med fänkål och apelsin
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*