Ekologisk matkasse från CityGross

Ekologisk matkasse från CityGross med svensk kyckling samt alltid färska grönsaker och rotfrukter.
Ekologisk matkasse från CityGross med svensk kyckling samt alltid färska grönsaker och rotfrukter.

Handla ekologisk mat

Aldrig förr har väl medvetenheten kring den mat vi äter varit större än idag och då särskilt intresset för närodlad och ekologisk mat. Det beror sannolikt på många anledningar, och förutom det att vi blivit upplysta, även på att vi har ett betydligt större utbud av olika matvaror i affärerna än för några decennier sedan. Då transporterades inte varor runt om i världen på samma sätt som idag, med alla möjliga transport-medel. Nu när vi i princip kan köpa det allra mesta skapas stora valmöjligheter men även chansen till eftertanke till vad vi handlar.

På 1980-talet fanns inte det stora utbudet av t.ex. färsk frukt i vanliga livsmedelsaffärer om det inte just var säsong för det. Exotiska frukter fanns i princip bara att köpa till högtider t.ex. vid nyår. Det finns en anledning till att många av dåtidens recept och ingredienser baserades på just konserverade frukter. Som exempel; Kassler med ananas eller konserverade päron med After Eight, för att nämna några recept man minns från den tiden.

Ekologisk mat i en matkasse

Idag har vi bra kännedom angående den kedjeeffekt och klimatpåverkan som sker vid koldioxidutsläpp vid transporter, både av oss själva och de varor vi köper och konsumerar. Närodlad och ekologisk mat eller uppfödning innebär det produceras och drivs på ett för miljön och människan hållbart sätt och det är en prioritering som många gör numera.

Ett enkelt sätt att äta ekologisk mat är att genom en matkasse, levererad direkt hem till dörren ta emot veckans middagar med inspirerande recept tillsammans med utvalda råvaror. Recepten är oftast säsongsanpassade för att stämma väl överens med årstidernas olika inhemska skördar, vilket än mer bidrar till att kunna äta närproducerad mat. 

För de som dessutom önskar att dra ner lite på köttkonsumtionen finns det ett ekologiskt flexitariskt alternativ som t.ex. CityGross matkasse, som innehåller mindre kött och lite mer fågel och fisk. Sammantaget blir det en bra kombination och ytterligare ett steg för en mer hälsosam och hållbar tillvaro. 

I takt med en ökad efterfrågan växer även utbudet av ekologiska matkassar som finns att handla på nätet och idag finns det ca ett tiotal leverantörer av varierande ekologiska matkassar. Hos matkasse.se går det enkelt att jämföra och hitta rätt i det stora utbudet av ekologisk mat som finns att handla på nätet. 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*