Domain d´Escapat -”Svenska viner” från sydfranska Minervois

Domain d´Escapat -"Svenska viner" från sydfranska Minervois

I södra Frankrike har man odlat vin i tusentals år. Domaine d’Escapat ligger i Minervois som är del av världens största vindistrikt, Languedoc-Roussillion. Det sträcker sig från floden Rhône och ända ner till spanska gränsen. Området som lite slarvigt har kallats ”Le Midi” har länge levt i skuggan av storheterna Bordeaux och Bourgogne, men har under de senaste decennierna verkligen blivit en spelare att räkna med. Domain d´Escapat -”Svenska viner” från sydfranska Minervois

Bruno Ohlzon -från hockeyspelare till vinbonde

Bruno Ohlzon -från hockeyspelare till vinbonde

En spelare att räkna med är även Bruno Ohlzon som efter en lång hockeykarriär valde att slå sig ner i Sydfrankrike. Att det blev på just Domaine d’Escapat som han valde att slå ner sina bopålar berodde i huvudsak på att han tyckte om gården och byggnaderna, men allteftersom tiden gick kröp vinbonden i honom fram och numera är Bruno, ”Patron d’Escapat” vinodlare på heltid.

Domain d´Escapat -Bruno Ohlzons vingård i Minervois

Vinerna levereras direkt till din dörr

Domaine d’Escapat har 44 hektar vinodlingar. Vinerna som produceras håller hög klass och har vunnit flera utmärkelser. En svensk vinbonde i Frankrike vill naturligtvis hålla kontakten med den svenska marknaden och du kan därför beställa Brunos viner direkt i webshopen på hemsidan. Du kan beställa de viner du själv önskar eller välja någon av de specialkomponerade vinlådorna. Vinerna levereras hem till din dörr och både alkoholskatt och moms ingår i priserna. Frakten kostar bara 99kr vid köp av enstaka viner/lådor men ingår i priset vid abonnemang.

Torbjörn Tips – Mina utvalda viner

Jag har komponerat en låda med bra sommarviner till grillen, balkongen, picknicken eller, ja du fattar. Alla viner i ”min låda” har en restsockerhalt understigande 1 gram/liter. Kvalitetsviner behöver inte dölja några skavanker med socker. Torbjörn Tips – Sommarens vinlåda

Vinerna levereras hem till din dörr i en elegant trälåda och innehåller 2 st Le Capitaine Lillian ,som är gjort på druvan Carignan och passar perfekt till ett par lammkotletter från grillen. 2 st Le Capitaine Rosé , som är en härlig, matig Rose på druvan Syrah. Drick den gärna på altanen till en Sallad Nicoise. 2 st Le Capitaine Chardonnay, som har legat ”sur lie” på jästfällningen i sex månader i ståltankar, och som passar perfekt till en grillad lax eller till en mustig Bouillabaisse.

Bo på Domaine d’Escapat

Domaine d’Escapat har tre nyrenoverade lägenheter med stora luftiga rum och utsikt över vinodlingarna.På innergården hittar du bland annat en pool och i omgivningarna finns det gott om restauranger, turistmål, och golfbanor. Gården ligger endast 15 minuter från motorvägsavfarten samt 15 km från medeltidsstaden Carcassonne.

Gör ditt eget vin

Bo på Domaine d’Escapat och gör ditt eget vin. Med svett och glädje får du känna på hur det är vara vinbonde, och dessutom smaka på resultatet.

Gör ditt eget vin på Domaine d’Escapat…

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*