Att hacka kokt ägg är enklare än vad man skulle kunna tro. Om du försöker finhacka ägget med en kniv, som du hackar lök ungefär, lär du snart erfara att ägget blir mera mosat än hackat. Eller också blir det bara grovhackat. Ungefär som när min kompis Sören hackar lök till råbiffen och säger att den är finhackad när han egentligen bara har delat den i fyra delar. Nej, finhackat skall det vara och då rekommenderar jag ”mitt eget” sätt. Gubbrörametoden -smart sätt att finhacka ägg.
Gubbrörametoden -smart sätt att hacka ägg
Skala det hårdkokta ägget och skär det på tvären i en äggskärare med trådar. Vänd det nu skurna ägget och skär det en gång till fast nu på längden. Den sista och lite tricksiga delen av ”gubbrörametoden” kräver en del övning. -Vänd försiktigt det, nu på två håll skurna ägget och skär det med varsam hand på det tredje hållet medan du håller äggskäraren och ägget över bunken du skall blanda härligheten i.
Alla sätt är bra utom…
Det finns antagligen flera metoder att finhacka kokt ägg men ”gubbrörametoden” funkar bra för mig. Jag har sett att det finns äggskärare med trådar i rutmönster och det minskar antalet gånger ägget behöver skäras till två. Men om du inte skall finhacka ägg på professionell basis så funkar som sagt ”gubbrörametoden” bra.
Gubbrörametoden -smart sätt att hacka ägg
Gör så här
- Skala det hårdkokta ägget och skär det på tvären i en äggskärare med trådar.
- Vänd det skurna ägget på och skär det nu på längden.
- Vänd försiktigt det nu på två håll skurna ägget och skär det med varsam hand på det tredje hållet på tvärs mot tidigare medan du håller skäraren och med ägget över en bunke.
- Finhackat ägg klart för t.ex. gubbröran
Be the first to comment