Sparris på halloumisallad med brynt smör -primörpremiär

Sparris på halloumisallad med brynt smör -primörpremiär
Sparris på halloumisallad med brynt smör -primörpremiär

Så är sparrissäsongen igång igen. I mitten av april kommer den tyska och ett par veckor senare den svenska sparrisen. Det är årets första primör och kanske en av de godaste. Men i och för sig är ju den första potatisen, de första morötterna, de första bönorna också fantastiskt goda. Det är en härlig tid, våren, när allting gror och och växer för att hamna på våra tallrikar vad det lider. Sparris på halloumisallad med brynt smör -primörpremiär.

Skriv ut receptet

Sparris på halloumisallad med brynt smör

Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Halloumi, Smör, Vit Sparris
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 4 vita sparrisar
  • bröd till krutonger
  • 150 gram halloumiost
  • 3/4 dl sötmandel
  • 75 gram blandsallad
  • 100 gram smör

Gör så här

  • Skär brödet i tärningar och rosta i en stekpanna.
  • Hacka/dela mandeln grovt och rosta den.
  • Dela halloumiosten i bitar och stek dem gyllenbruna.
  • Skala och koka sparrisen i saltat vatten. Känn efter med spetsen på en vass kniv när de är färdiga. De skall ha lite tuggmotstånd. Spola kallt vatten i kastrullen för att kyla dem något så att kokningen avstannar.
  • Bryn smöret tills det mörknar och får en nötig doft. (ca 125 grader)
  • Blanda sallad, halloumi, brödkrutonger och mandel i en bunke och lägg sedan upp på tallrikarna.
  • Toppa med sparris och ringla sedan brynt smör över.

Övrigt

Servera omedelbart. -Gärna med en god riesling eller silvaner till.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*