Inte helt nöjd -försiktigt uttryckt

Häromdagen dristade jag mig att prova en ”Crispy Cheese Tasty” på McDonald’s i Falköping. Det är en burgare gjord på halloumiliknande ost och borde vara ett bra val både för hälsan och miljön resonerade jag. Men det är inte alltid det går som man har tänkt. Mitt val av meny fattades på goda grunder och dessutom känns drive-in coronasäkert. Beställning togs emot i något som lät som en retrohögtalare från femtiotalet och jag informerades om att jag var välkommen att köra fram till nästa lucka. Sagt och gjort. Inom ett par minuter så hade jag blippat i den den andra luckan och därmed uppfyllt min del av avtalet. Nu var det bara att rulla fram till den sista luckan få min beställning levererad. Det var inte utan att jag hade blivit lite sugen nu. Halloumiburgare eller i alla fall typ halloumiburgare lät gott och bilden på menyn såg minst sagt lovande ut. Tyvärr skulle mitt drive-in besök inte få den utveckling som jag förväntade mig. Jag blev inte helt nöjd -försiktigt uttryckt.

Nyfrälst halloumisupporter

Värt att veta är att jag är en relativt nyfrälst halloumisupporter. Det är bara ett drygt halvår sedan som jag ovillkorligen kapitulerade och bekände mig till de halloumifrälstas skara. Halloumiburgaren vann till slut -jag kapitulerar skrev jag då och det står jag fortfarande fast vid.

Inte helt nöjd -försiktigt uttryckt

Tredje luckan närmade sig och jag såg verkligen fram emot att få sätta tänderna i min burgare. leveransen gick som smort och jag rullade iväg till den närbelägna pendlarparkeringen med utsikt över Ålleberg för att äta. Nu var jag riktigt sugen. Som vanligt började jag med pommes friten. Tyvärr kunde jag konstatera att det här var en sladdrig upplaga men som jag sade tidigare så är det sådant som händer. Inget att hänga läpp för. Äntligen dags för typ halloumiburgaren. Jag vecklade upp pappret och där innanför uppenbarade sig något som inte på något sätt liknade bilden jag hade sett på drive-in menyn. Den bästa beskrivningen är att den såg ledsen ut. Den liksom hängde och hade en slapp hållning. Som du säkert förstår så var jag inte helt nöjd -försiktigt uttryckt. Hur smakade den då? Ungefär som den såg ut skulle jag säga. Den smakade ledsen och slapp. Inte något av Donkens mest framstående ögonblick.

Fel burgare!?

När jag kom hem efter min inte helt lyckade måltid, -försiktigt uttryckt, gick jag in på McDonald’s hemsida för att läsa om deras Crispy Cheese Tasty. Det visade sig att jag inte hade fått en Crispy Cheese Tasty som jag beställde och betalade för utan en Crispy Cheese Burger som är lillebrorsan till den förra. Nu spelar vare sig prisskillnaden för menyerna 80kr/49kr eller det faktum att fick fel burgare någon större roll. Burgaren blev inte gladare eller mindre slapp för det. Man kan säga att jag inte är helt nöjd -försiktigt uttryckt.

”Man vet vad man får…”

Som, sedan många år, frekvent gäst hos McDonald’s så har jag blivit van vid att kvaliteten ibland kan variera. Jag kan ta att pommes friten emellanåt är lite sladdrig och att någon som är ny på jobbet har glömt att salta den. Av den senare anledningen har jag alltid några extra påsar salt i mittkonsolen i bilen. Det är kvalitetsvariationer som får vägas mot enkelheten och tillgängligheten. Jag reste ganska mycket med bil i jobbet under många år och det var då ganska skönt att köra in på en drive-in, få sin mat och koppla av en stund i bilen, gärna vid 12:30-tiden så att jag kunde lyssna på lunchekot medan jag åt. ”Man vet vad man får på Donken” sägs det och det stämmer ganska ofta, men inte alltid.

Stora kvalitetsvariationer

Kvaliteten både på servicen och maten varierar mellan olika snabbmatsrestauranger och även inom de olika restaurangkedjorna. Min bedömning är att det finns restauranger som alltid har en genomgående hög kvalitet och det finns de som, lite för ofta för att det skall vara en slump, har stora variationer och där dagsformen verkar avgöra. Jag förmodar att det är som i de flesta företag att standarden sätts i toppen. Visserligen kan goda och ibland fantastiska medarbetare till viss del kompensera för brister längre upp i hierarkin men det håller inte i längden. Standaren sätts som vanligt av ledningen.

Halloumiburgare och vegoburgare

Som jag nämnde ovan så kapitulerade jag i våras för halloumiostens kvaliteter. En halloumiburgare kan vara fantastiskt god och jag välkomnar alla kreativa nya burgare som är bättre för hälsan och miljön. De flesta, om inte alla, hamburgerkedjor har vegetariska burgare på menyn men det är tydligen jättesvårt att få fram en vegetarisk burgare som har en konsistens och smak liknande en hamburgare. De jag har provat hitintills är jag inte särskilt imponerad av men jag hoppas på en fortsatt produktutveckling och tror dessutom att det kommer att vara nödvändigt för snabbmatskedjorna i det långa loppet.

McDonald’s Crispy Cheese Tasty

Jag skulle egentligen velat lägga upp McDonald’s egen menybild på ”Crispy Cheese Burger” men respekterar upphovsrätten och avstår detta. Drive-in-menybilden på Crispy Cheese Burger är inte särskilt lik den jag fick i min beställning.

Länk till min egen halloumiburgare

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*