Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott

Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott
Strimlad fänkål med vitlök -så jäkla gott

Kalla det tapas, antipasto, hors d’oevre eller vad du vill. Faktum kvarstår -det är fantastiskt gott. Att det dessutom är lättlagat gör ju inte det hela sämre. Det är bara att strimla fänkålen, skiva vitlöken och fräsa på i pannan tills det precis börjar få färg. Om du inte har gjort det innan så är det nu bara att korka upp Champagnen, Cavan eller din favoritöl och hugga in. Det gäller att vara med från början för det kommer att ta slut nästan innan du hinner blinka.

Strimlad fänkål med vitlök
Skriv ut receptet

Strimlad fänkål med vitlök

Måltid: Förrätt, Hors d'oeuvre, tillbehör
Kök: Italienskt, Spanskt, Svenskt
Sökord: Fänkål, Vitlök
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 fänkålshuvud medelstora
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
  • Fräs fänkål och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.
Strimlad fänkål med vitlök
Strimlad fänkål med vitlök
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Be the first to comment

4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Betyg





*