Många av oss kommer säkert ihåg mammas eller mormors oxrullader med gräddsås och kokt potatis. En härlig söndagsmiddag i familjens hägn. Mina Baconfyllda lövbiffsrullader är enkla att laga och uppskattas av såväl gammal som ung. En perfekt söndagsmiddag med andra ord. -Eller lördagsmiddag, eller som i det här fallet en fredagsmiddag.
Baconfyllda lövbiffsrullader
Ingredienser
Rullader
- 8 skivor lövbiff (Dela i två om de är för stora)
- 8 skivor bacon
- 3-4 msk fransk senap
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- 8 tandpetare i trä
Gräddsås
- 1 dl rödvin
- 1 oxbuljongtärning
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk kinesisk soja
- majzenaredning
Gör så här
Rullader
- Bred fransk senap på lövbiffarna och lägg på en skiva bacon på varje. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare.
- Bryn rulladerna i smör i en stekpanna och lägg över dem på ett fat för varmhållning. Krydda med svartpeppar och salt.
- Ta upp rulladerna ur stekpannan och låt dem vila under folie vid sidan av.
Gräddsås
- Bränn ur (deglacera) stekpannan med rödvinet, häll på grädde, soja, smula i buljongtärningen och låt koka ihop en liten stund. Häll i eventuell köttsaft från rulladerna.
- Red av med majzena.
- Lägg i rulladerna och låt sjuda tills de är genomvarma.
- Ta ur tandpetarna innan servering.
Övrigt
Klyftpotatis
Ingredienser
- fast potatis (ca 200 gram/portion)
- flingsalt
- olivolja
Gör så här
- Sätt på ugnen 225 grader.
- Skala eller tvätta potatisen. Klyfta dem och lägg dem i en bunke.
- Häll över lite olivolja och flingsalt samt blanda.
- Häll upp dem i en långpanna med ugnspapper i botten och sätt in dem i ugnen 25-30 minuter.
- “Rala runt”, (rör runt/vänd), några gånger under rostningen.
Bli först med att kommentera