Baconfyllda lövbiffsrullader -enkelt och gott

Baconfyllda lövbiffsrullader -enkelt och gott
Baconfyllda lövbiffsrullader -enkelt och gott

Många av oss kommer säkert ihåg mammas eller mormors oxrullader med gräddsås och kokt potatis. En härlig söndagsmiddag i familjens hägn. Mina Baconfyllda lövbiffsrullader är enkla att laga och uppskattas av såväl gammal som ung. En perfekt söndagsmiddag med andra ord. -Eller lördagsmiddag, eller som i det här fallet en fredagsmiddag.

Baconfyllda lövbiffsrullader -enkelt och gott
Skriv ut receptet

Baconfyllda lövbiffsrullader

Måltid: Huvudrätt
Kök: Franskt, Svenskt
Sökord: Bacon, Nötkött, Rullader
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Rullader

  • 8 skivor lövbiff (Dela i två om de är för stora)
  • 8 skivor bacon
  • 3-4 msk fransk senap
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 tandpetare i trä

Gräddsås

  • 1 dl rödvin
  • 1 oxbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • majzenaredning

Gör så här

Rullader

  • Bred fransk senap på lövbiffarna och lägg på en skiva bacon på varje. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare.
  • Bryn rulladerna i smör i en stekpanna och lägg över dem på ett fat för varmhållning. Krydda med svartpeppar och salt.
  • Ta upp rulladerna ur stekpannan och låt dem vila under folie vid sidan av.

Gräddsås

  • Bränn ur (deglacera) stekpannan med rödvinet, häll på grädde, soja, smula i buljongtärningen och låt koka ihop en liten stund. Häll i eventuell köttsaft från rulladerna.
  • Red av med majzena.
  • Lägg i rulladerna och låt sjuda tills de är genomvarma.
  • Ta ur tandpetarna innan servering.

Övrigt

Servera gärna med klyftpotatis och saltgurka samt ett gott rödvin.
Klyftpotatis Slottspotatis eller Pommes Chateau -kärt barn har många namn
Skriv ut receptet

Klyftpotatis

Måltid: tillbehör
Kök: Franskt
Sökord: Potatis
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • fast potatis (ca 200 gram/portion)
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  • Sätt på ugnen 225 grader.
  • Skala eller tvätta potatisen. Klyfta dem och lägg dem i en bunke.
  • Häll över lite olivolja och flingsalt samt blanda.
  • Häll upp dem i en långpanna med ugnspapper i botten och sätt in dem i ugnen 25-30 minuter.
  • “Rala runt”, (rör runt/vänd),  några gånger under rostningen.
Nyrullade rullader
Nyrullade rullader
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*