Det är busenkelt att svänga ihop en krämig och god coleslaw. Det är gjort på fem minuter om du har lite färdig majonnäs i kylen. Annars tar det fem minuter till. Snabbt och lätt alltså. Coleslaw är alltid gott till hamburgare och vegburgare för att inte tala om hur gott det är till dina grillade köttbitar. Coleslaw med chiliflakes -gott till hamburgaren.
Kan innehålla mera än kål
Coleslaw innehåller i sin grundform vitkål och majonnäs men kan innehålla flera ingredienser. Jag föredrar att använda spetskål till min coleslaw eftersom den är lite mildare i smaken och inte så grov. Vanligt förkommande ingredienser förutom kål och majonnäs är morötter, lök, senap och crème fraîche m.m. I det här receptet har jag förutom crème fraîche lagt till lite chiliflakes för att ge den aningen mera sting.
Coleslaw med chiliflakes
Ingredienser
- 200 gram finstrimlad spetskål
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram majonnäs
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
Övrigt
Be the first to comment