Coleslaw med chiliflakes -gott till hamburgaren

Coleslaw med chiliflakes
Coleslaw med chiliflakes

Det är busenkelt att svänga ihop en krämig och god coleslaw. Det är gjort på fem minuter om du har lite färdig majonnäs i kylen. Annars tar det fem minuter till. Snabbt och lätt alltså. Coleslaw är alltid gott till hamburgare och vegburgare för att inte tala om hur gott det är till dina grillade köttbitar. Coleslaw med chiliflakes -gott till hamburgaren.

Kan innehålla mera än kål

Coleslaw innehåller i sin grundform vitkål och majonnäs men kan innehålla flera ingredienser. Jag föredrar att använda spetskål till min coleslaw eftersom den är lite mildare i smaken och inte så grov. Vanligt förkommande ingredienser förutom kål och majonnäs är morötter, lök, senap och crème fraîche m.m. I det här receptet har jag förutom crème fraîche lagt till lite chiliflakes för att ge den aningen mera sting.

Coleslaw med chiliflakes
Skriv ut receptet

Coleslaw med chiliflakes

Måltid: Sallad, tillbehör
Kök: Holländsk
Sökord: majonnäs, spetskål
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 200 gram finstrimlad spetskål
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram majonnäs
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda ingredienserna i en skål.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Övrigt

Låt gärna coleslawen stå svalt en stund innan du använder den.
Coleslaw med chiliflakes -gott till hamburgaren
Coleslaw med chiliflakes -gott till hamburgaren

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Be the first to comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Betyg





*