Laxrullar med gräslök -gott till G&T

Visst är det gott med en fredagsdrink och något tilltugg att fira in helgen med. Hemma hos oss kallas vardagsrummet ”loungen” mellan 16-18 på fredagar. -AW i loungen med andra ord. Fint skall det vara. Det är ganska trevligt att sitta ner och avhandla veckan och planera helgen en stund innan fredagsmenyn skall lagas. Vi försöker att göra det så enkelt som möjligt. Inga krångliga drinktilltugg eller struliga drinkar. Rakt på sak skall det vara. En lättblandad drink eller en flaska bubbel, eller varför inte en bärs? Drinktilltugget behöver inte alls vara något lagat eller bakat. Det kan lika gärna vara något direkt ur en påse. Det är som vanligt mjukvaran, det vill säga deltagarna, som är viktigast, inte hårdvaran. Idag blev det laxrullar med gräslök -gott till G&T.

G&T -Gin & Tonic

Det finns hur många recept som helst på G&T. Den kan vara gjord på billig Star dry, klassisk Beefeater, lyxgin från Wien eller kanske någon av alla de nya trendiga svenska ginmärkena. Det spelar egentligen ingen roll vilken du väljer. Bara du själv blir nöjd. Just den här fredagen blev det svenska Spirit of Hven, Fentimans tonic från Hemköp och en klyfta ekologisk citron. Den blev alldeles utmärkt och citronen gick igen lite i laxrullarna som också fick sig några droppar.

Laxrullar och G&T -perfekt AW
Laxrullar och G&T -perfekt AW
Skriv ut receptet

Laxrullar med gräslök

Måltid: Drinktilltugg
Kök: Svenskt
Sökord: Gräslök, Lax
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 150 gram kallrökt lax i skivor
  • 2 skivor mjukt tunnbröd
  • 50 gram neutral färskost
  • 0,5 dl hackad gräslök

Gör så här

  • Bred färskost på tunnbrödet.
  • Fördela laxskivorna och strö över gräslök.
  • Rulla ihop ganska tajt och skär till rullar i önskad tjocklek.
  • Lägg upp på ett fat tillsammans med några citronklyftor att pressa över för den som vill.

Övrigt

Servera till en god G&T eller ett glas bubbel.

Laxrullar med gräslök -gott till G&T

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*