Inläggning av grönsaker är en välkänd metod för att tillvarata skörden. Det engelska uttrycket ”pickles” har mer och mer tagit över och idag talar vi ofta om picklade grönsaker. Hur som helst är det ett praktiskt och smakfullt sätt att förlänga livet på grönsakerna. En vanlig metod är att använda en 1-2-3 lag som har fått koka upp. Du kan även använda samma 1-2-3 lag till sillinläggningar.
Related Articles
1-2-3 lag -ättikslag till inläggningar
En 1-2-3 lag är perfekt till att pickla/lägga in grönsaker. Oftast picklar vi lök, gurka och morötter men naturligtvis även sill och strömming, fast då säger vi inte ”pickla” utan ”lägga in”. 1-2-3 lag -ättikslag [visa mer…]
Picklad zucchini med silverlök och persilja
Inlagda grönsaker eller pickles som det heter på modern svengelska är ett fräscht och gott tillbehör som passar utmärkt till bland annat husmanskost. Gillar du inlagd gurka till köttbullarna? Prova Picklad zucchini med silverlök och [visa mer…]
Picklad silverlök -fräscht och krispigt tillbehör
Picklad silverlök är ett gott tillbehör till t.ex. hamburgare, korv och grillade kötträtter. Den sätter piff på smakerna genom sin syra och sötma. Det är busenkelt att göra och är klart på fem minuter. Allra [visa mer…]
hej bra och trevlig läsning