Inläggning av grönsaker är en välkänd metod för att tillvarata skörden. Det engelska uttrycket ”pickles” har mer och mer tagit över och idag talar vi ofta om picklade grönsaker. Hur som helst är det ett praktiskt och smakfullt sätt att förlänga livet på grönsakerna. En vanlig metod är att använda en 1-2-3 lag som har fått koka upp. Du kan även använda samma 1-2-3 lag till sillinläggningar.
Related Articles
Picklad silverlök -fräscht och krispigt tillbehör
Picklad silverlök är ett gott tillbehör till t.ex. hamburgare, korv och grillade kötträtter. Den sätter piff på smakerna genom sin syra och sötma. Det är busenkelt att göra och är klart på fem minuter. Allra [visa mer…]
1-2-3 lag -ättikslag till inläggningar
En 1-2-3 lag är perfekt till att pickla/lägga in grönsaker. Oftast picklar vi lök, gurka och morötter men naturligtvis även sill och strömming, fast då säger vi inte ”pickla” utan ”lägga in”. 1-2-3 lag -ättikslag [visa mer…]
Picklad rödlök -Både snyggt och gott
Picklad, eller inlagd rödlök har blivit ett populärt tillbehör. Du hittar den både på stjärnkrogar och gatukök. Den dök upp lite här och var för några år sedan och visst tänkte man att det skulle [visa mer…]
hej bra och trevlig läsning