Picklad silverlök är ett gott tillbehör till t.ex. hamburgare, korv och grillade kötträtter. Den sätter piff på smakerna genom sin syra och sötma. Det är busenkelt att göra och är klart på fem minuter. Allra bäst blir den om den får stå något dygn men kan du inte hålla dig så är det så. Picklad silverlök -fräscht och krispigt tillbehör.
Passar till mycket
Jag brukar använda picklad silverlök eller rödlök på mina hamburgare och mina halloumiburgare. Men det passar lika bra på en grillad korv med bröd eller som tillbehör till den grillade biffen.
Picklad silverlök
Ingredienser
- 4 medelstora silverlökar
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1 tsk senapsfrön
Gör så här
- Skala löken och skiva den tunt.
- Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och koka upp. (1-2-3-lag).
- Lägg lök och senapsfrön i en burk eller skål, slå över lagen och låt svalna.
- Löken är nu klar att serveras men håller sig utan vidare ett par veckor om du förvarar den i kylskåpet.
Bli först med att kommentera