Inläggning av grönsaker är en välkänd metod för att tillvarata skörden. Det engelska uttrycket ”pickles” har mer och mer tagit över och idag talar vi ofta om picklade grönsaker. Hur som helst är det ett praktiskt och smakfullt sätt att förlänga livet på grönsakerna. En vanlig metod är att använda en 1-2-3 lag som har fått koka upp. Du kan även använda samma 1-2-3 lag till sillinläggningar.
Related Articles
Picklad zucchini och rödlök -klart på en kvart
Picklade grönsaker är ett fantastiskt gott tillbehör till många maträtter. Det passar särskilt bra till grillad eller fet mat där det behövs lite syrlighet för att balansera smakerna. Perfekt till hamburgare eller en grillad biff. [visa mer…]
1-2-3 lag -ättikslag till inläggningar
En 1-2-3 lag är perfekt till att pickla/lägga in grönsaker. Oftast picklar vi lök, gurka och morötter men naturligtvis även sill och strömming, fast då säger vi inte ”pickla” utan ”lägga in”. 1-2-3 lag -ättikslag [visa mer…]
Picklad zucchini med silverlök och persilja
Inlagda grönsaker eller pickles som det heter på modern svengelska är ett fräscht och gott tillbehör som passar utmärkt till bland annat husmanskost. Gillar du inlagd gurka till köttbullarna? Prova Picklad zucchini med silverlök och [visa mer…]
hej bra och trevlig läsning