Lenas traditionella silltårta är ett måste på bordet på midsommarafton. Hon gör den alltid dagen innan så att den hinner sätta sig ordentligt. Den passar lika bra på buffébordet som till en förrätt. Ingen midsommar utan Lenas silltårta. Självklart kan man äta silltårta även vid andra tillfällen än midsommarafton. Den passar lika bra på julbordet eller på påskbuffén och kan ju då garneras efter tillfället. Oavsett årstid så är en bit silltårta och en snaps alltid en bra förrätt.
Öl och snaps till Lenas silltårta
Jag vill gärna ha öl och snaps i glasen till silltårtan. Ölen får gärna vara en ljus lageröl som smakar friskt till silltårtan. Vilken snaps man väljer är naturligtvis en fråga om tycke och smak. Jag tycker att den nya O.P. Andersson Petronella är en god snaps. Den har fördelen av att vara både ekologisk och alkoholsvag, vilket absolut inte är någon nackdel. Om man är sugen på lite mera robusta smaker så är Bäska droppar ett bra val. Systembolaget rekommenderar att servera kryddad snaps vid 8-10 grader eftersom aromerna då kommer bäst till sin rätt. Det är säkert helt rätt men för mig får den gärna vara iskall när den hälls upp. Det tar ju ofta en stund innan du sätter glaset till läpparna så temperaturen hinner stiga betydligt om du inte är för snabb…
Bli först med att kommentera