Lättlagad fredagsmeny -veckans höjdpunkt

Lättlagad fredagsmeny -veckans höjdpunkt
Lättlagad fredagsmeny -veckans höjdpunkt

På fredagarna brukar jag överraska Lena med en fredagsmeny som hon får läsa från en griffeltavla i köket när hon kommer hem från jobbet. Menyn kan innehålla nästan vad som helst så länge den uppfyller de två grundläggande kraven; gott och lättlagat. Nu är det inte så att hon kommer hem, sätter sig till bords och får sig en färdiglagad måltid serverad. Icke så. Vi inleder med AW i loungen och lagar sedan maten tillsammans och har en trevlig stund i köket. Har man skött sig tidigare i veckan så kan det även hända att det serveras en matlagare. Lättlagad fredagsmeny -veckans höjdpunkt.

Lättlagad fredagsmeny -veckans höjdpunkt

Att det skall vara gott är ganska självklart och att det skall vara lättlagat är för att det är fredag och vare sig tiden eller orken tillåter långkok, champagneskum eller reducerade fonder. Den här menyn satt jag i torsdags kväll och googlade fram på iPaden. Det gäller att veta vad man har i kyl och frys och att ha lite fantasi och bända och vrida på recepten man hittar. Ledorden är som sagt gott och lättlagat.

Lounghäng/AW -Cucumber Royal & Crispy Open-Faced Quesadillas

(vardagsrummet kallas lounge på fredagar 17-19)

  • Cucumber Royal är en härlig frisk cocktail med gin, gurka och citron som jag hittade recept på hos Allt om Mat.
  • Crispy Open-Faced Quesadillas är ett recept som jag skruvade lite på för att det skulle passa mig. Tortillabröd med crème fraîche och riven västerbottensost helt enkelt. Nästan som en tortillapizza.

Förrätt -Gratinerad rotfruktssoppa

  • Enkelt, eftersom jag hade en slatt rotfruktssoppa i frysen sedan någon vecka. Bara att fylla i ugnsfasta portionsformar toppa med surdegskuber och riven västerbottensost samt gratinera i 220 grader tills osten och brödet har fått färg.

Huvudrätt -Ungsbakad torskrygg med  pepparrotskräm

  • Detta recept hämtade jag på arla.se och det visade sig vara ett riktigt lyckokast. Det uppfyllde fredagskriterierna med guldkant.

Dessert -Citronsorbet med clementinsalsa, olivolja och maräng

  • Ännu ett recept från Allt om Mat. Perfekt avslutning på vår lättlagade fredagsmeny.

 

Receptlänkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*