Löjromspotatis -när endast det bästa är gott nog

Löjromspotatis -när endast det bästa är gott nog
Löjromspotatis -när endast det bästa är gott nog

När du har köpt den där fantastiskt fina, och kanske dyra, fisken och börjar fundera på hur du skall laga till den på bästa sätt så dyker frågan ofta upp. Vilka tillbehör skall jag ha? Kokt potatis, rostad potatis, ris, pressad potatis eller bara en god sallad. Det är inte så himla lätt alltid. Det finns mycket gott att välja på. Valet styrs till viss del av såsen. Om du har en vitvinssås så passar kanske kokt eller pressad potatis bäst. Om du gratinerar fisken så brukar potatismos vara en bra följeslagare. Ett säkert val är alltid löjromspotatis -när endast det bästa är gott nog.

Skriv ut receptet

Löjromspotatis

Måltid: tillbehör
Kök: Svenskt
Sökord: löjrom, Potatis
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 800 gram mjölig potatis
  • 120 gram löjrom
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl gräslök hackad
  • 1 dl dill hackad
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  • Skala och koka potatisen.
  • Rör ihop creme fraiche, vispgrädde och senap och i en kastrull och låt det koka upp.
  • Alldeles innan serveringen: Blanda i gräslök, dill, potatis som du har delat i bitar och hälften av löjrommen.
  • Lägg upp på tallrikar och klicka resten av löjrommen på potatisen.

Övrigt

Den här potatisen passar till många fiskrätter.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*