Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis -matig macka

Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis -matig macka
Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis -matig macka

Det är alltid klokt att laga lite för mycket mat eftersom man då får ”rester” över till goda smörrebröd. Smörrebröd är som vi alla vet, en dansk företeelse men jag föreslår att vi importerar den och gör de danska smörrebröden till svenska matiga mackor och låtsas att vi kom på det själva. Ungefär som många till svenska översatta musikhits på sextiotalet. -Skämt åsido. Danskarna kom på det först och de har ett stort försprång. Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis -matig macka.

Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis -matig macka
Skriv ut receptet

Lyxigt smörrebröd med stekt röding och gräddstuvad potatis

Måltid: Kvällsmat, Lunch, Smørrebröd
Kök: Svenskt
Sökord: Röding, Smörrebröd
Portioner: 1
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 bit kall stekt röding -ta bort skinnet
  • 1 dl kall gräddstuvad potatis
  • 1 skiva kavring
  • 1 blad romansallad eller hjärtsallad
  • 1 msk majonnäs

Gör så här

  • Bred majonnäs på en kavringskiva och lägg på salladsbladen
  • Bred ut gräddstuvad potatis och lägg på rödingen

Övrigt

Servera med en kall god öl eller ett glas gott vitt vin.
gräddstuvad potatis
Skriv ut receptet

Gräddstuvad potatis

Måltid: tillbehör
Kök: Svenskt
Sökord: Potatis
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 400 gram mjölig potatis
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl gräslök hackad
  • 0,5 dl dill hackad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ev. löjrom eller regnbågsrom att toppa med

Gör så här

Löjromspotatis

  • Skala och koka potatisen.
  • Rör ihop creme fraiche, vispgrädde och senap och i en kastrull och låt det koka upp.
  • Alldeles innan serveringen: Blanda i gräslök, dill, potatis som du har delat i bitar.
  • Toppa eventuellt med löjrom eller regnbågsrom.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*