Den här rätten är snarlik de två tidigare pastarecepten med kallrökt lax och skinka men ändå inte. Räfflad pasta, ”same”, färskost ”same” och bacon är det som gör den ”different”. Det är alltså i grunden en likadan maträtt som de två nedan men baconet ger den en egen karaktär. Bacon är en produkt som i mitt tycke ofta överdrivs och används i tid och otid. Visst är det gott men det behöver ju inte alltid göra en hamburgare, en stek eller ett knippe sparris bättre. Men visst är det gott med Mezze Maniche med bacon och färskost -same same but different.
Räfflad pasta
Den räfflade pastan gör att du får med mera av såsen och därmed smakerna på gaffeln. En del pasta bronsvalsas för att få en strävare yta och därmed binda såsen bättre men om det verkligen fungerar tvistar di lärde.
Mezze Maniche med färskost och bacon
Ingredienser
- 150 gram mezze maniche pasta (torkad)
- 150 gram stekt bacon (delade 1-2cm strimlor)
- 100 gram smaksatt färskost t.ex. vitlök & örter
- 2-3 msk pastavatten
Gör så här
- Stek baconet och lägg det åt sidan för att rinna av på hushållspapper.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite pastavatten.
- Häll av pastan och blanda den med färskost och bacon samt späd med pastavattnet till lagom konsistens.
- Lägg upp på djupa tallrikar och garnera med blandad småbladssallad.
Ett tips är att strö över riktigt finstrimlad grönkål!