Pizzabuffé på nyårsdagen

Pizzabuffé på nyårsdagen
Pizzabuffé på nyårsdagen

Hämtpizza på nyårsdagen är ett fenomen som har tagit ordentlig fart de senaste åren. Bloggaren Mattias Axelsson skriver, på sin blogg Högtider och Traditioner, att det är ett marknadsföringstrick som har slagit väl ut. Det må vara hur det vill med den saken men faktum kvarstår. Det hämtas väldigt många pizzor på nyårsdagen. Vi hänger på trenden hemma hos oss och bjuder på pizzabuffé på nyårsdagen.

Pizzabuffé på nyårsdagen

Det behöver inte alls vara nyårsdag för att man skall bjuda på pizzabuffé. Det funkar bra närhelst man vill bjuda på mat men inte vill laga den. Låt var och en välja en pizza till buffén. Dela sedan upp pizzorna i bitar så att gästerna kan smaka på flera sorter.

Pizzalistan

En intressant men högst inofficiell topplista är den som listar de mest populära pizzorna. Aftonbladet skrev för någon vecka sedan att Vesuvio har gått om Kebabpizzan. Allra mest poppis verkar en ”egenmodifierad” pizza vara. Tyvärr anges inte vilken pizza som är den mest populära att utgå från vid modifieringen.

Nyårsdagstraditioner

Andra traditioner som hör nyårsdagen till är avslutningen av den tysk-österrikiska backhopparveckan i Garmisch Partenkirchen, Nyårskonserten i Wien och Ivanhoe på TV. När det gäller backhoppningen så provade jag ett år om det gick bra att lägga TV:n på högkant för att kunna titta bekvämare när man ligger i soffan. Det gick inte alls kan jag rapportera. Oavsett om man ligger ner eller sitter upp och tittar på TV så bör TV:n vara rättvänd. Prova gärna själv.

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*