Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost

Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost
Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost

När man skall välja ut vad man tycker bäst om så ställs ofta frågan typ så här. -Om du bara får välja en sorts fisk att ta med dig till en öde ö, vilken väljer du då? Frågan haltar lite grand eftersom vi i det här fallet talar om att ta med fisk till en öde ö. Men du fattar var jag menar. För mig är svaret enkelt. Jag väljer rödtunga alla dagar i veckan. Rödtungan är sina blott två sidor till trots en väldigt mångsidig fisk. Den lämpar sig väl att ugnskoka hel eller i fileer, att steka med eller utan panering, hel eller i fileer. Kort sagt den är en mångsidig fisk alltså. Jag brukar ofta låta rödtungan simma i vitvinssås vilket blir en mild fiskrätt med fina smaker. Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost.

Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost
Skriv ut receptet

Rödtungsrullader i vitvinssås med Västerbottensost

Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Rödtunga, Västerbottensost
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 800 gram rödtungsfiléer delade
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongstärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Putsa bort fenkanten och dela rödtungsfiléerna på längden så att du får två smala filéer av varje. Salta och rulla ihop dem på längen. Ställ rulladerna på högkant i en smord ugnfast form.
  • Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken utan att den får färg. Häll på vinet och låt det koka tills ca hälften vinet kokat bort. Häll på grädde och låt såsen koka i ca tio minuter. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  • Häll såsen över rulladerna och toppa med den rivna osten. Tillaga i ugnen i ca tio minuter, tills fisken är klar.

Övrigt

Servera gärna med kokt pressad potatis och ett gott vitt vin.
 

Vintips

Rödtungsrullader i vitvinssås
Rödtungsrullader i vitvinssås
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*