Rödvinsreduktion Nouveau -årets sås

Rödvinsreduktion Nouveau -årets sås
Rödvinsreduktion Nouveau -årets sås

Härförleden, ja jag tycker om att återvinna både ord och vin, provade jag årets nya vin Beaujolais Nouveau 2023. Det var som vanligt den tredje torsdagen i november. Det är ju då vinet släpps till försäljning runt om i världen. Sedan föll det sig inte bättre än att vinflaskan med halva innehållet kvar blev stående i kylskåpet tills i fredags, den andra december. Jag skulle koka en rödvinsreduktion till lammrostbiffen och var på väg till källaren för att hämta ett lämpligt rödvin när jag kom på att Beaujolais Nouveau:n stod i kylen. Jag vände i steget och bestämde mig för använda den istället. Det blev en riktigt god sås men om det berodde på vinvalet är kanske tveksamt. Hur som helst; återvunnet är både gratis och gott. rödvinsreduktion Nouveau -årets sås.

Rödvinsreduktion Nouveau -årets sås
Skriv ut receptet

Rödvinsreduktion Nouveau

Måltid: Sås
Kök: Frankrike
Sökord: Rödvinsreduktion, rödvinssås, vinsås
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 3-4 dl Beaujolais nouveau
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • majsenaredning
  • lite smör till stekning

Gör så här

  • Hetta upp en stekpanna och lägg i en liten klick smör.
  • Fräs lök och tomatpure ett par minuter utan att det får färg.
  • Häll på Beaujolais Nouveau, balsamvinäger, strösocker och vatten.
  • Smula i buljongtärningen.
  • Koka ihop såsen till ca 2/3. (ca 10-15 min)
  • Sila av såsen i en kastrull och red sedan av den med majsena. Red gärna av i omgångar så den inte blir för tjock.
  • (Om du inte skall använda såsen med en gång så kan du nu låta den stå och sedan värma på den)

Övrigt

Såsen passar till de flesta stekta eller grillade kötträtter.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*