Smördegspinnar med parmesan och sesamfrön

Smördegspinnar med parmesanost och sesamfrön
Smördegspinnar med parmesanost och sesamfrön

När du vill göra det lätt för dig och kunna servera ett riktigt gott lite smålyxigt drinktilltugg så är smördegspinnar med parmesan och sesamfrön ett givet val. Det är bara att ta fram smördegen ur frysen eller kylen, sätta på ugnen och och sätta igång. Det som tar mest tid är att värma upp ugnen.

Färdig smördeg

Att göra smördeg är något som jag med varm hand överlåter åt proffsen. Det är mycket enklare att köpa en rulle eller en paket plattor med färdig smördeg som man kan ha kylen eller i frysen. Då är det bara att pensla den med ägg, riva över lite ost och strö över sesamfrön samt grädda. Det kan inte bli mycket enklare.

Smördegspinnar med parmesan och sesamfrön

Smördegspinnar med parmesanost och sesamfrön
Skriv ut receptet

Smördegspinnar med parmesan och sesamfrön

Måltid: Drinktilltugg, Hors d'oeuvre
Kök: Frankrike
Sökord: Drinktilltugg, Hors d'oeuvre, smördeg
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 200-250 gram färdig smördeg (rulle eller plattor)
  • 1 ägg (uppvispat)
  • 100 gram finriven parmesanost
  • 1,5 msk sesamfrön

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pensla smördegen på ena sidan med uppvispat ägg.
  • Strö över finriven parmesanost och sesamfrön.
  • Skär degen i ca 15 mm breda remsor.
  • Vrid remsorna ett varv och lägg dem var för sig på en plåt med baklåtspapper.
  • Grädda i 10-15 min tills de har fått fin färg.

Övrigt

Passar till cocktails och bubbel av alla slag. 

Flera drinktilltugg

 

Flera inspirationsrecept hittar du på bl.a. zeta.se.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*