Vårda dina viner -tips för vinentusiasten

Vinhylla från winecare.se
Vinhylla från winecare.se

Som vinentusiast vet du naturligtvis att det är viktigt att dina lagringsviner lagras mörkt, svalt och vibrationsfritt. Vad som ofta inte nämns är att det även är viktigt att ha god ordning i sin vinkällare eller vinförråd. Det skall vara lätt att hitta vinerna och ha en god översikt över vilkas som bör drickas först. Det finns inget tråkigare än att ha glömt bort en flaska som sedan visar sig ha legat för länge. Usch! Det gäller alltså att ha ordning och reda i vinförrådet och då är det praktiskt att ha hyllor där du t.ex. kan sortera vinerna i ett land, eller ett distrikt per hylla. Vinställ från Wineracks of Sweden som säljs av winecare.se är ett bra tips. Det är svensktillverkade trådhyllor som går att bygga ut efter behov. Om du behöver ha lås på din vinhylla så finns det även sådana lösningar. I många bostadsrättsföreningar och vinklubbar förvarar medlemmarna sina viner i låsta boxar i ett gemensamt utrymme. Vårda dina viner -tips för vinentusiaster.

Register över dina viner

Att ha god ordning i vinförrådet är en bra start men sedan behöver du även ha något typ av register över dina viner. I alla fall om du har många viner. Om du har mer än 25-30 viner så finns det en uppenbar risk att missa någon flaska som ligger och dör. Det låter dramatiskt och det kan det också vara. Särskilt om det är ett vin som du köpte på den där fantastiska resan eller fick på födelsedagen. Tänk dig själv att öppna den unika flaskan, eventuellt dekantera den, för att sedan upptäcka att den efter en kort stund efter att den har kommit ut i frihet tappar i doft och smak och ger upp. Usch igen!

För att undvika ovanstående dramatik så bör du som sagt ha ett register över dina viner. För den konservative, analoge vinsamlaren är kanske en vaxduksbok och en reservoarpenna en idealisk lösning. Om du hör till de digitalas skara så finns det en uppsjö av appar för smartphones som kan hjälpa dig. Cellar Tracker, Vivino och Vinocell är några exempel. Ett vanligt excellark fungerar också alldeles utmärkt.

Lycka till med din vinkällare!

Andra blogginlägg i samma ämne

 

Vinställ från winecare.se
Vinställ från winecare.se
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*