En klassisk Negroni -med två supergoda tilltugg

En klassisk Negroni -med två supergoda tilltugg
En klassisk Negroni -med två supergoda tilltugg

Fredagskväll hemma hos oss innebär After Work i loungen oavsett om vi har jobbat eller inte. Det är inte så märkvärdigt som det låter utan en ganska enkel tillställning. På vår AW tar Lena och jag tar en drink, ett glas vin, en bärs eller lite bubbel i vardagsrummet som vid den här tiden på fredagskvällarna går under benämningen ”loungen”. AW:n i loungen är inledningen på helgen och följs senare av en fredagsmiddag som anslagits på en griffeltavla i köket. Den här fredags-AW:n var drinken en klassisk Negroni -med två supergoda tilltugg.

Använd din kreativitet och Google

Tilltugg, antipasti, meze, tapas eller hors d’œuvre. Kärt barn har många namn. Vad det är varierar över tid och plats. Det kan vara allt från enkla snacks till varma smårätter eller bakverk. Det bästa med drinktilltugget, oavsett vad du kallar det, är att det går att använda nästan allt som du kan hitta i kylskåpet. Rester från gårdagens middag, en ostbit, en burk tapenade, marmelad, bacon. Ja du fattar. Och därmed kan man sänka råvarukostnaden som man säger i krogköken. Använd din kreativitet och Google.

Cross Kitchen, Fusion eller Kajsa Varg

Jag var sugen på ”patatas bravas” och googlande runt för att till slut hamna på tasteline.com och ett recept ur Pluras kokbok. Efter lite botaniserande i kylskåpet bestämde jag mig för att blanda och ge. Eftersom jag hittade ett litet fat med stekta köpegnocchi så bytte jag hastigt och lustigt ut de spanska patatasen mot italienska gnocchi men behöll Pluras spanska salsa Brava och serverade det hela ljummet. Lite fusion eller cross Kitchen alltså. Liggandes på en äggkartong i kylen hittade jag även en halv rulle smördeg som efter någon minuts smördegsgooglande fick uppdraget att bli frasiga parmesanpinnar à la Zeta. Det är ganska praktisk att även låta andra vara med och uppfinna hjulet ibland. Det blev alltså gnocchi bravas och parmesanpinnar som tilltugg den här gången. Jag kan upplysa om att åtgången var strykande. AW:n var över och nu var dags att laga kvällens middag. Fortsättning följer…

AW i loungen med en klassisk Negroni
En klassisk Negroni -med två supergoda tilltugg

Länkar

Tidigare inlägg

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*