Stekt Gnocchi de Patate med Salsa Brava

stekt gnocchi med persilja
stekt gnocchi med persilja

Stekt gnocchi är ganska likt små stekta potatisar. Det är inte så konstigt eftersom gnocchidegen innehåller både mjöl och en hel del potatis. Det vanligaste är ändå att italiensk gnocchi äts kokt. Ungefär som palt här hemma, fast med andra tillbehör. Pitepalt och kroppkakor är välkända svenska varianter på gnocchi. Även pitepalt äts ofta stekt. Jag provade det själv en gång för många år sedan på restaurang Sjöbodan nere vid älven i Piteå. Små bitar av kokt pitepalt som stekts gyllenbruna och som serverades med stekt fläsk och lingon. Stekt pitepalt är, bortsett från såsen, inte olikt stekt gnocchi de patate med salsa brava.

Nästan som stekta potäter…

Stekt gnocchi är enkelt och gott och funkar lika bra som stekt potatis till många rätter. prova själv till några goda korvar eller till en pytt i panna.

 

stekt gnocchi med persilja
Skriv ut receptet

Stekt Gnocchi de Patate och Salsa Brava

Måltid: Drinktilltugg, Förrätt
Kök: Italienskt, Spanskt
Sökord: antipasto, Drinktilltugg, förrätt, gnocchi, salsa brava, tapas
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Stekt gnocchi

Salsa brava

  • 1 burk passerade tomater
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chilifrukt "spansk peppar"
  • 1 dl finhackad mandel
  • 4 hackade sardellfiléer
  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Salsa brava

  • Fräs vitlök, sardeller och chili i olivolja på medelhög värme. (utan att det får färg).
  • Tillsätt mandel och passerade tomater.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt puttra i 20 minuter.

Stekt gnocchi

  • Stek gnocchin i olivolja tills den får färg och blir lite frasig.
  • Smaka av med salt.
  • Strö över hackad persilja.

Övrigt

Serveras till goda drinkar eller som en förrätt.

Stekt Gnocchi de Patate med Salsa Brava

Länkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*