Det är alltid spännande att laga till någonting av det man redan har i kylen. Dessutom tycker jag att det är tillfredställande att använda sådant som annars riskerade att slängas. Torbjörns snabba wraps är gjort på kyckling men det kunde lika gärna ha varit något annat. Rostbiff, lamm, svamp eller varför inte rostad blomkål, lök eller något annat gott som gömmer sig i kylen. Använd fantasin och dina kylskåpsrester.
Många av oss kommer säkert ihåg tv-programmen ”Här är ditt kylskåp”, där en kock hälsar på hemma hos kändisar och lagar mat från av det som finns i deras kylskåp. Programmet sändes första gången 1992 i SVT med den välkände kocken Jan Boris Möller. De senaste säsongerna har det sänts av TV8 med kocken Erik Fröderberg.
Torbjörn snabba wraps
Ingredienser till 4 pers
- 400 gram Kycklingfilé
- 1 påse Blandsallad
- 2dl Creme fraiche
- 2dl Ajvar relish
- 12 Tortillabröd, medium
- Olja till stekning
- Salt, Svartpeppar
Mojo-Rojo Sås
- 2dl Ajvar relish (stark)
- 2dl Creme fraiche
Gör så här
- Blanda såsen.
- Tärna kycklingfiléerna och stek dem i oljan tills de har fått fin färg.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera tortillabröd, kyckling, sallad och sås var för sig så att var och en får göra sina wraps själva.
- Ett tips är att inte lägga på för mycket på varje tortillabröd eftersom de då blir svåra att vika ihop och att äta.
Bli först med att kommentera