Bruschetta, Bresaola, Salami och Caprese – Fredagsmys i min smak

bruschetta-bresaola-caprese
bruschetta-bresaola-caprese

På fredagar passar det bra med lättlagad mat. Att fixa till mitt fredagsmys tar mindre än en halvtimma, och flyttar hem en bit av italien till ditt eget kök. Dofterna, smakerna och färgerna är italienska. Om du sedan kompletterar den italienska plockmaten, antipastin, med ett gott vin så är du på banan ordentligt. Det är bara att ta vägen förbi affären, på vägen från jobbet, ta en nummerlapp i delikatessdisken och handla det du behöver. Bruschetta, bresaola, salami och caprese smakar gott både att säga och att äta.

 

Vintips

Cappello di Prete från Apulien i den italienska klacken

 

Ingredienser till ca 4 pers

Bruschetta

  • Ett gott bröd
  • 200 gram Mogna småtomater
  • 0,5 kruka Färsk basilika
  • 2 Vitlöksklyftor

Bresaola & Salami

Insalata Caprese

  • 250 gram Buffelmozarella (2st)
  • 100 gram Mogna småtomater
  • 15 blad Färsk basilika

 

  • Dessutom behöver du en god olivolja, lite flingsalt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här

Bruschetta

  1. Skär upp skivor av brödet och dela i lagom stora bitar
  2. Rosta brödet i stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva.
  3. Dela tomaterna i lagom bitar.
  4. Strimla basilikabladen.
  5. Blanda tomabitarna, de strimlade basilikabladen och olivolja i en bunke.
  6. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt.
  7. Gnid de rostade brödskivorna på uppsidan, (den du lägger uppåt), med en färsk vitlöksklyfta (jag gillar att bara ha en svag vitlökssmak och är därför lite försiktig med vitlöken).
  8. Lägg upp brödskivorna på ett fat och fördela tomat-basilkaröran.

 

Bresaola & Salami

  1. Rosta pinjenötterna i ett torr stekpanna.
  2. Dela bresaola-, och salamiskivorna i mindre bitar och täck ett serveringsfat med dem. Bresaola på ena sidan och salami på den andra.
  3. Strö över de rostade pinjenötterna.
  4. Ringla över lite olivolja.

 

Insalata Caprese

  1. Dela mozzarellan på mitten och skär den sedan i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  2. Dela tomaterna i lagom bitar och strö över mozzarellan.
  3. Strö över strimlade basilikablad.
  4. Ringla över lite olivolja.

(om du vill strö lite rostade pinjenötter över, så är det också jättegott)

 

Bruschetta-Bresaola-Caprese
Bruschetta-Bresaola-Caprese

 

 

 

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

annons

1 kommentar

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*