Kycklingklubba med ost & äppelsallad -lättlagat och fräscht

Kycklingklubba med ost & äppelsallad -lättlagat och fräscht
Kycklingklubba med ost & äppelsallad -lättlagat och fräscht

Det behöver inte alltid serveras potatis eller rotfrukter till maten. En god sallad till kycklingklubban är minst lika gott. Till den här kycklingklubban serverade jag en god sallad där jag utgick från ett recept på ica.se, som jag du hittar här. Kycklingklubba med ost & äppelsallad -lättlagat och fräscht.

Kycklingklubborna är ett kapitel för sig.

Jag var som vanligt och handlade på Hemköp men hittade inga ”ofrusna” kycklingklubbor och frågade Staffan om han hade några som inte hade kommit fram i kyldisken. Vänta lite säger Staffan och försvinner in i kylrummet. Efter ett par minuter kommer han tillbaka med två fina kycklingklubbor. Gör det något om de är färdigkryddade frågade han? Kycklingklubborna såg kanonfina ut så jag slog till och köpte dem. Det visade sig att Staffan hade plockat fram två av de kycklingklubbor som de brukar grilla själva, för försäljning, i butiken. Det blev riktigt gott och är dessutom lättlagat.

-Tack Staffan för hjälpen med kycklingklubborna.

Salladen är egentligen avsedd att vara en ensamrätt och jag tycker därför att det räcker med två portioner till 4 kycklingklubbor. Tycker du att det blir för lite så är det bara att öka receptet.

Ost & äppelsallad med bacon
Ost & äppelsallad med bacon

Ingredienser till 4 port

  • 4 Kycklingklubbor
  • 140 g strimlad bacon
  • 150 g ost i tärningar
  • 1 – 2 röda äpplen
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk senapsfrön
  • 1/2 tsk finhackad torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 65 g ruccola ( 1 liten påse)
  • 1 dl rostade grovhackade hasselnötter

Gör så här

  1. Bryn kycklingklubborna och låt dem gå färdiga i ugnen till ca 80 graders innertemperatur. (köttsaften skall vara klar).
  2. Strimla bacon. Stek dem gyllenbruna och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skär osten i knappt cm-stora tärningar. Skär äpplena i tunna skivor. Skiva rödlöken i tunna ringar.
  4. Blanda olja, senap, honung, senapsfrön, rosmarin och salt i en stor skål. Lägg i osten, äpplena, löken och ruccola och blanda.
  5. Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med baconstrimlorna och grovhackade hasselnötter. Servera med kycklingklubborna.

Dryckestips

Vill du dricka rött vin till så är Vinus Syrah från Sydfrankrike ett bra val. Föredrar du vitt vin kan jag rekommendera Nederburg Chenin Blanc från Sydafrika.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*