Äggröra i vinkällaren

Äggröra i vinkällaren
Äggröra i vinkällaren

Den late bär hellre ihjäl sig än går två gånger, heter det ju. Riktigt så illa är det inte i det här fallet men visst har ordspråket viss bäring. Jag var och köpte ägg och lammkött på Backagården i Bitterna i eftermiddags. Ett flak med 30 ägg till jul. De blir bra att koka och att göra majonnäs och bea på, tänkte jag.

Äggröra i vinkällaren

När jag kom hem så flyttade jag över ett dussin till kylskåpet för det omedelbara behovet och skulle bära ner flaket med de resterande 18 äggen till vinkällaren. Förutseende som jag är så hade jag även handlat en låda öl till jul som också skulle ner till källaren. Sagt och gjort. Eftersom det är onödigt att gå två gånger så placerade jag äggflaket ovanpå öllådan och bar iväg. Allt gick som det skulle ända tills jag skulle ställa ner öllådan. Då råkade jag luta lådan en aning framåt och på en nanosekund hade hela äggflaket glidit av. Inte ett enda ägg höll. Några hade till och med fastnat på vinstället. Det är lätt att hålla sig för skratt när golvet är fullt med kraschade ägg.

Man skall inte lägga alla ägg i samma korg

Som du förstår så tog det en stund att städa upp men det sägs ju att man inte skall gråta över spillda ägg. Som tur var så lade jag inte alla ägg i samma korg utan har lyckligtvis ett dussin kvar i kylen. Av skadan blir man vis och jag lär nog inte göra om samma misstag igen.

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*