Barbera del Monferrato -murrigt och kryddigt

Barbera del Monferrato -murrigt och kryddigt
Barbera del Monferrato -murrigt och kryddigt

Barbera är den mest odlade druvan i Piemonte. Den har inte samma status som Nebbiolo men odlas i tre gånger större omfattning och är betydligt vanligare på middagsborden i regionen. Viner som är gjorda på Barbera kallas ofta ”il vino del popolo” -folkets vin. Smaktypen är rustikt bärfruktig med ganska snälla tanniner och lite kryddiga inslag. Barbera ger ofta bra matviner. Barbera del Monferrato är murrigt och kryddigt och passar bra till rustika rätter av nöt, gris och lamm.

Vindistriktet Montferrato

Monferrato DOC ligger i ett kuperat område sydost om Turin i Piemonte i nordvästra Italien och omfattar 765 hektar som producerar drygt 53 000 hektoliter vin.

Barbera del Monferrato -murrigt och kryddigt

Barbera del Montferrato

mat/vin: vinprovning
Ursprung: Italienskt
Sökord: Rött vin

Om drycken

  • årgång: 2020
  • druvor: 100% Barbera
  • pris: 119 kr
  • artnr: 74960
  • volym: 750 ml
  • förslutning: Naturkork
  • alkoholhalt: 13,5%
  • Sockerhalt: <3 gram/liter
  • ursprung: Italien, Piemonte, Barbera del Monferrato
  • producent: Livio Pavese
  • importör: Chris-Wine AB

Provningsnoteringar

Utseende

  • Mörkt röd

Doft

  • Mörka bär, körsbär, choklad, stall och fläskkryddor som kryddpeppar och lagerblad.

Smak

  • Smakar inte riktigt lika mycket som det doftar. Smaken är bärig med en liten fatkaraktär som ger viss strävhet.

Passar till

  • Rustika rätter av nöt, gris eller lamm.

Barbera del Monferrato -murrigt och kryddigt

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*