Bhoga Restaurang – Modernt och kreativt

Bhoga Restaurang i Göteborg
Bhoga Restaurang i Göteborg

På Norra Hamngatan 10, alldeles vid Kämpebron över hamnkanalen, i Göteborg ligger Bhoga Restaurang. Restaurangen har ett diskret yttre men låt dig inte luras av det. Det är en av sju krogar i Göteborg som har belönats med en stjärna i Guide Michelin. På Bhoga arbetar man med skandinaviska råvaror av högsta klass och ger dem en internationell touch. Inredningen är lågmäld vilket ger ett avspänt och välkomnande intryck. Restaurangen drivs av Gustav Knutsson och Niclas Yngesson. De är båda kockar som är bördiga från Västsverige och har en bred erfarenhet, vilket återspeglar sig i valet av råvaror, smaker och presentation.

Välj meny

På Bhoga kan du välja mellan 5, 7 eller 9-rätters menyer. Dessutom serveras tisdag-torsdag en 3-rättersmeny för 400kr. Självklart kan menyerna kompletteras med passande utvalda dryckespaket med vin, öl eller alkoholfritt. Vi valde en 9-rättersmeny med vinpaket vilket gav oss över tre och en halvtimmas matexkursion under ledning av vår kompetente servitör/sommelier.

Maten

Måltiden inleddes med tre spännande ”amuser” för att läska smaklökarna. Bland annat en rågplätt med grisfett och lufttorkad skinka. Den första rätten i menyn var krabbklokött med Ingrid-Marieäpple och brysselkål. Därefter följde strimlad svensk bläckfisk, pilgrimsmussla med gröna jordgubbar, svarvad rödbeta med grisspäck, långa med champignonsky och ankbröst med bakat rotselleri. Uppfinningsrikedomen i köket är stor och smaker från hav, jord och hage får nya dimensioner i kockarnas händer. Desserterna som avslutade menyn höll även de samma höga klass.

Vinerna

Vinerna som serverades var genomgående ekologiskt och/eller biodynamiskt odlade naturviner som var väl anpassade till respektive rätt. För mig som är mera van vid traditionella viner var det en ny och spännande upplevelse.

Bhoga Restaurang – Kreativt och trivsamt

Om du är nyfiken på nya smakvinklingar och kombinationer så skall du absolut besöka Bhoga. Här får du smaka på kreativ matlagning på hög nivå i en modern och trivsam miljö. Restaurangens namn Bhoga är sanskrit och betyder ”att njuta”, vilket enligt min mening är mycket passande. Bhoga är en modern restaurang i tiden.

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*