Schnitzelspecialisterna på Limmareds Värdshus

Schnitzelspecialisterna på Limmareds Värdshus
Schnitzelspecialisterna på Limmareds Värdshus

Ett värdshus i ordets rätta bemärkelse

Man skulle kunna säga att vägen är schnitzlad till Limmareds Värdhus. Det är i alla fall vida bekant att de är schnitzelspecialister och att du kan få din schnitzel i storlekarna small, medium, large eller XXL. Krögarparet som driver Limmareds Värdshus sedan 2013 heter Mariane och Lennart Wulff. Mariane eller ”Manne” som hon kallas för det mesta, serverar inte bara Schnitzel utan har självklart även andra rätter på menyn som t.ex. Glasblåsarbiff. Limmareds Värdshus håller öppet alla dagar i veckan och erbjuder både vägfarande och ortsbor ett gemytligt ställe av äta och rasta på. Ett värdshus i ordets rätta bemärkelse.

Många järn i elden

Manne och Lennart har många järn i elden. Förutom verksamheten på värdshuset så bedriver de cateringverksamhet för både små och stora tillställningar. Det är allt från bemärkelsedagar till bröllop, dop och begravningar. Just nu är julborden i fokus precis som hos de flesta krögare så här års. Det är mycket att göra och allt skall hinnas med. Eller som Manne säger ”Det måste res upp”.

Limmareds Värdshus grundades 1962

Limmareds Värdshus grundades 1962. En starkt bidragande orsak till att värdshuset startade var att järnvägshotellet brann ner och att alla de som arbetade vid järnvägen behövde någonstans att äta. På den tiden var det fortfarande många som var anställda på järnvägsstationerna runtom i landet.

Limmareds glasbruk

Limmared är också känt för sitt glasbruk som grundades 1740 och som är Sveriges äldsta i drift varande. En produkt från Limmareds Glasbruk som de flesta av oss känner igen är den ikoniska flaskan för Absolut Vodka. Absolut Art Collection är en samling av konstverk som alla avbildar absolutflaskan, Samlingen finns för beskådande på Spritmuseum i Stockholm. Glasets hus som invigdes 2012 ligger vid järnvägsstationen och inrymmer hytta, glasmuseum, väntrum och café. Husets framsida består av ett stort fönsterparti utformat som en absolutflaska.

Länkar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*