Lilla Bjers Gårdskrog -En gotländsk grön oas

Lilla Bjers Gårdskrog
Lilla Bjers Gårdskrog

Lilla Bjers Gårdskrog ligger en knapp mil söder om Visby. Restaurangen är belägen i ett stort växthus mitt på en bondgård där passion och ekologi får härja fritt. Alla grönsaker är odlade på gården och tillagas med kunning och varsam hand av ett ungt ambitiöst köksteam. När man läser menyn så förstår man att grönsakerna är i fokus. Här heter en rätt tex ”Lök med gran och gös” och inte tvärtom. Vinerna är också de utvalda och ekologiska. Ingenting har lämnats åt slumpen vilket märks på allt från tallrikar till servispersonalens kläder. 700kr för en femrätters meny och 550kr för vinpaketet är högst rimligt.

Lilla Bjers Gårdskrog – Prisbelönt hållbar gastronomi

Restaurangen har tre år i rad förärats utmärkelsen ”Årets hållbara gastronomi” av White Guide. 2016 löd motiveringen “För att med stort tålamod och kunskap ha utvecklat en närmast religiös passion för närodlat och ekologiskt i kombination med hög gastronomisk profil”.

Gården

Lilla Bjers består av 12 ha åkermark och ca 50 ha skog. Gården är sedan 2001 certifierad enligt KRAVs regler av HS-certifiering. SE-EKO-04

KRAV-cerifierad gårdsbutik

Förutom restaurangen driver man även en gårdsbutik på Lilla Bjers. Här kan du förutom gårdens egna ekologiska grönsaker, rotfrukter och bär köpa hantverksprodukter. Till jul säls även julgranar från den egna KRAV-cerifierade julgransodlingen.

 

Lilla Bjers Gårdskrog är absolut en av årets höjdpunkter.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

1 Comment

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*