Blossa 17 Old Delhi – Indien på flaska

Blossa 17 Old Delhi Glögg
Blossa 17 Old Delhi Glögg

Lanseringen av Blossa årgångsglögg är ett säkert jultecken. Även om det är över två månader till jul så tyder allt på att vi är på väg däråt i år också. I morse var det till och med lite is på bilen för första gången i höst. Det dröjer säkert inte länge innan vi får se julpynt i butikerna och julbordsannonser i tidningarna.

Blossa 17 är den femtonde upplagan av årgångsglöggen. Vad den smakar är alltid en väl förborgad hemlighet fram till lanseringsdagen. Lite som nobelpriserna som också är högaktuella.

Som vanligt är flaskan designad för att spegla innehållet och i år är färgen indiskt kryddgul och året är angett med siffror i överdådig indisk stil.

Blossa 17 är vitvinsbaserad och har en ljust gyllengul färg. Förutom de säkerligen hemligstämplade glöggkryddorna så är den smaksatt med mango, spiskummin och chili. Glöggen doftar tydligt av spiskummin och mango medan chilin är mera diskret. Självklart finns även kryddnejlika som en framträdande doft. Det är ju ändå glögg. Smaken bekräftar dofterna och både tyngd och sötma påminner om söta dessertviner av druvorna semillon eller muscat. I eftersmaken påminns man om chilin genom en lätt hetta som stannar kvar på tungan.

Det vanligaste är ju att dricka sin glögg varm men Blossa 17 passar lika bra kall. Varför inte som dessertvin till en god efterrätt som hämtar upp smakerna? Den är säkert även bra att använda som smaksättare i desserter och såser.

 

Vinfakta

  • Blossa 17 Old Delhi
  • Smaksatt med mango, spiskummin och chili
  • Pris: 109kr
  • Artnr: 86589
  • Alkohol: 15%
  • Producent: Altia PLC

 

Länkar

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*