Det är inte alltid man har tid att laga allt från grunden och då är det tur att det finns genvägar. Till den här rätten har jag tagit fram en burk pastasås, som jag kokat tidigare, ur frysen. Öppnat en burk körsbärstomater, klippt upp en påse gnocchi, skivat en mozzarella och rivit lite parmesan. -That’s it! Det kan inte bli mycket enklare eller snabbare. Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås.
Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås
Ingredienser
- 500 gram färsk gnocchi di patate
- 2 dl pastasås
- 200 gram körsbärstomater 1/2 burk
- 125 gram mozzarella
- 0,5 dl riven parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Koka gnocchin enligt instruktionerna på förpackningen och häll av vattnet.
- Blanda pastasåsen med körsbärstomaterna.
- Skiva och dela mozzarellan samt riv parmesanosten.
- Varva såsen med gnocchi och mozzarella. (börja och sluta med såsen).
- Toppa med riven parmesan.
- Gratinera i ugnen i 5-10 min -tills det får fin färg.
Övrigt
Torbjörns pastasås -grundrecept
Ingredienser
- 2 burk krossade tomater
- 1 burk körsbärstomater i tomatjuice
- 1 gul lök (finhackad)
- 4 vitlöksklyftor (finhackad)
- 2 msk tomatpuré
- 1 kruka färsk basilika (strimlade blad)
- 1,5-2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa löken i
Gör så här
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
- Häll på tomaterna.
- Tillsätt salt och basilika.
- Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.
Övrigt
Bli först med att kommentera