Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås

Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås
Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås

Det är inte alltid man har tid att laga allt från grunden och då är det tur att det finns genvägar. Till den här rätten har jag tagit fram en burk pastasås, som jag kokat tidigare, ur frysen. Öppnat en burk körsbärstomater, klippt upp en påse gnocchi, skivat en mozzarella och rivit lite parmesan. -That’s it! Det kan inte bli mycket enklare eller snabbare. Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås.

Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås
Skriv ut receptet

Gnocchi al pomodoro gratinati -gratinerad gnocchi med tomatsås

Måltid: Huvudrätt, Pasta
Kök: Italienskt
Sökord: gnocchi, Mozzarella, parmesan, Pastasås
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi di patate
  • 2 dl pastasås
  • 200 gram körsbärstomater 1/2 burk
  • 125 gram mozzarella
  • 0,5 dl riven parmesanost

Gör så här

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Koka gnocchin enligt instruktionerna på förpackningen och häll av vattnet.
  • Blanda pastasåsen med körsbärstomaterna.
  • Skiva och dela mozzarellan samt riv parmesanosten.
  • Varva såsen med gnocchi och mozzarella. (börja och sluta med såsen).
  • Toppa med riven parmesan.
  • Gratinera i ugnen i 5-10 min -tills det får fin färg.

Övrigt

Servera med ett gott bröd och ett italienskt rödvin.
Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt
Skriv ut receptet

Torbjörns pastasås -grundrecept

Måltid: Förrätt
Kök: Italienskt
Sökord: pizza, pizzadeg, pizzasås
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 burk krossade tomater
  • 1 burk körsbärstomater i tomatjuice
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kruka färsk basilika (strimlade blad)
  • 1,5-2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa löken i

Gör så här

  • Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
  • Häll på tomaterna.
  • Tillsätt salt och basilika.
  • Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.

Övrigt

Den här pizzasåsen/tomatsåsen är lika god att ha på pizzan som till pastan.
Frys in i 2 dl-burkar om du får pizzasås över och använd vid senare tillfälle. 2dl (typ creme fraicheburk) räcker till en pizza.

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*