En god krämig coleslaw passar till det mesta. Den är ett självklart tillbehör till hamburgaren. Den passar lika bra att ha som grund istället för dressing på burgaren eller som ett tillbehör vid sidan om. Att den dessutom är snabb och enkel att göra är ju inte fel. Krämig coleslaw på spetskål och paprika-gott till det mesta.
Istället för dressing
De flesta av oss vill gärna ha någon typ av dressing på hamburgaren. Det kan vara färdig dressing på tub eller en hemgjord majonnäs som du lägger på underbrödet eller breder på burgaren. Coleslaw är ett utmärkt alternativ som dessutom ger burgaren en både krämig och krispig touch.
Spetskål -min favorit
ursprungligen gjordes coleslaw på finstrimlad vitkål och har fått sitt namn från holländskans ”koolsla” vilket är en förkortning av ”koolsalade” som betyder kålsallad. Nuförtiden hittar man allt oftare recept med spetskål som har blivit min favorit. Spetskålen är mjällare och har en lite sötare smak vilket gör att den är lättare att använda än vitkål som ibland kan vara lite träig. Både spetskål och vitkål är perfekt att ha i grönsakslådan i kylen där de står sig veckovis utan att bli tråkiga.
Krämig coleslaw på spetskål och paprika-gott till det mesta
Krämig coleslaw på spetskål och paprika
Ingredienser
- 200 gram finstrimlad spetskål
- 100 gram finstrimlad röd paprika
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram majonnäs
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och nymalen svaretpeppar
Övrigt
Länkar
No machine-readable author provided. Rainer Zenz assumed (based on copyright claims).
Be the first to comment