Löjromssnuttar -perfekt till Champagnen

Löjromssnuttar -perfekt till champagnen
Löjromssnuttar -perfekt till champagnen

Jag hade tänkt att göra löjromssnittar eller i alla fall små smördegsbitar med löjrom på. Sagt och gjort. Jag tog fram smördegsplattorna ur frysen och skar dem i kvadrater med sisådär fyra centimeters sida. Vad jag inte tänkte på var att när smördegen bakas krymper den på bredden samtidigt som den reser sig på höjden. Av de tilltänkta löjromssnittarna blev det bara smala snuttar kvar. Löjromssnuttar alltså. Men skam den som ger sig. Jag hade ju utlovat löjrom och Champagne så det skulle det bli men istället för löjromssnittar blev det alltså löjromssnuttar.

Lagom munsbitar

Eftersom smördegskvadraterna utvecklades till smördegsrektanglar i ugnen blev en del lite sneda och därmed aningen rangliga. Men det var bara att vara nätt på handen och låta den ta den tid det tog. Fördelen med de smala smördegsrektanglarna är att de inte behöver bitas av utan passar perfekt som munsbitar att stoppa i munnen som de är. Inte för att undertecknad hade behövt bita av dem även om de hade behållit den ursprungliga storleken men för er andra…

Löjrom från Vänern

För er som har följt min blogg är knappast något nyhet att jag gillar löjrom. Jag har ett nära förhållande med löjrommen från vänern. Vänerlöjrom. Men jag vill inte påstå att den är vare sig bättre eller sämre än den betydligt dyrare förebilden Kalixlöjrom. Snart nog får vi veta. Jag ämnar inom en inte alltför avlägsen framtid prova de båda storheterna och ställa dem mot varann i en löjromsduell. ”Stay tuned” som de säger ”over there”.

Löjromssnuttar -perfekt till champagnen
Skriv ut receptet

Löjromssnuttar

Måltid: Antipasti, Drinktilltugg, Förrätt, Tapas
Kök: Svenskt
Sökord: löjrom, smördeg
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor à 100 gram
  • 1 ägg ihopvispat
  • 100 gram löjrom
  • 1 dl smetana
  • dillvippor

Gör så här

  • Skär smördegsplattorna i kvadrater med ca 4 cm sida, eller efter tycke och smak.
  • Placera smördegsbitarna på en plåt med bakplåtspapper på och pensla dem med vispat ägg och grädda i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Låt de gräddade smördegsbitarna svalna.
  • Garnera varje smördegsbit med en liten klick smetana, en klick löjrom och en dillvippa.
  • Lägg upp på fat och njut dem tillsammans med glas riktigt god Champagne.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg

*